HjemOpskrifterÆrtesuppe med knasende kerner

Ærtesuppe med knasende kerner

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 smør
  • 1 zittauerløg
  • 1 bagekartoffel
  • 450 g frosne ærter
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1.5 liter vand
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • salt & sort peber
  • 0.5 dl græskarkerner
  • 0.5 dl solsikkekerne
  • 1 pakke purløg
  • tilbehør: grovbolle

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løget i grove tern.

  • 2.
    Skræl kartoflen og skær i grove tern.

  • 3.
    Steg løgene i smør i en gryde.

  • 4.
    Tilsæt kartoffel, hønsebouillon og vand og lad det simre i 15 minutter til kartoflerne er møre.

  • 5.
    Kom ærterne i og kog med i 5 min.

  • 6.
    Blend suppen og smag til med eddike, salt og peber.

  • 7.
    Rist solsikkekerner og græskarkerner i en tør pande og vend med hakket purløg.

  • 8.
    Drys over suppen og spis lune boller til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9547 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
359 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 7.9 %1.7 g
Kulhydrat: 17.6 %3.7 g
Fedt: 74.5 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;