Æggekage med rødbede, grønkål, sprød skinke og rugbrød

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

200 g rødbeder
150 g grønkål
60 g røget skinke i skiver
8 æg
Salt og peber
1 spsk smør
4 skiver kernerugbrød.

Sådan gør du

Kog rødbederne i letsaltet vand i 30 min. Gnid skindet af og skær rødbed-erne i grove stykker. Rib grønkålen og del bladene i mindre stykker. Læg skinken på en bageplade med bagepapir og bag den sprød ved 200°C i 10 min. Lad skinken køle af og bræk den i stykker. Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber.

Smelt smørret på en pande og kom kålen på. Steg det et par min. Fordel rød-bedestykkerne på panden og hæld æggeblandingen over. Skub lidt rundt i det i starten og sænk temperaturen til laveste blus. Lad ægge-kagen stege færdig til æggemassen har sat sig. Server med sprød skinke over og rugbrød til.

Energi pr. person: 1562KJ/373Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,3 g.
Kulhydrat: 10,4 g.
Fedt: 7,1 g.