HjemOpskrifterÆggekage med rødbede, grønkål, sprød skinke og rugbrød

Æggekage med rødbede, grønkål, sprød skinke og rugbrød

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g rødbeder
  • 150 g grønkål
  • 60 g røget skinke i skiver
  • 8 æg
  • salt og sort peber
  • 1 spsk smør
  • 4 skiver groft rugbrød

Sådan gør du

  • 1.
    Kog rødbederne i letsaltet vand i 30 min.

  • 2.
    Gnid skindet af og skær rødbed-erne i grove stykker.

  • 3.
    Rib grønkålen og del bladene i mindre stykker.

  • 4.
    Læg skinken på en bageplade med bagepapir og bag den sprød ved 200°C i 10 min.

  • 5.
    Lad skinken køle af og bræk den i stykker.

  • 6.
    Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber.

  • 7.
    Smelt smørret på en pande og kom kålen på.

  • 8.
    Steg det et par min.

  • 9.
    Fordel rød-bedestykkerne på panden og hæld æggeblandingen over.

  • 10.
    Skub lidt rundt i det i starten og sænk temperaturen til laveste blus.

  • 11.
    Lad ægge-kagen stege færdig til æggemassen har sat sig.

  • 12.
    Server med sprød skinke over og rugbrød til.

  • 13.
    Energi pr. person: 1562KJ/373Kcal.

  • 14.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 9,3 g.

  • 15.
    Kulhydrat: 10,4 g.

  • 16.
    Fedt: 7,1 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5672 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
525 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 24.9 %7.7 g
Kulhydrat: 35.8 %11.1 g
Fedt: 39.3 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;