HjemOpskrifterÆbletrifli med rugbrødscrunch

Æbletrifli med rugbrødscrunch

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 vaniljestang
  • 700 g æbler
  • 2 spsk vand
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 100 g rugbrødschips med salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl æblerne og fjern kernehuset.

  • 2.
    Skær æblerne i både og kom i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen og selve stangen samt 2 spsk. vand.

  • 3.
    Kog æblerne møre og brug en gaffel til at mose dem groft.

  • 4.
    Tag vaniljestangen ud og lad æblemosen køle af.

  • 5.
    Pisk fløden til skum.

  • 6.
    Læg et lag æblemos i bunden af hvert serveringsglas og drys med rugbrødscrunch.

  • 7.
    Kom endnu et lag æblemos på og kom flødeskum på toppen.

  • 8.
    Pynt med lidt ekstra rugbrødscrunch.

  • 9.
    Tip: Vil du spare på fedtet, kan du skifte flødeskummet ud med skyr, græsk yoghurt eller kvark.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6427 kj / 1536 kcal
Næringsindhold pr. 100g
621 kj / 148 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 3.8 %1.4 g
Kulhydrat: 30.5 %11.1 g
Fedt: 65.7 %11.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;