Æbletærte med vanilje og lakrids

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Mørdej

280 g hvedemel

90 g flormelis

150 g smør

1 stort æg

200 g marcipan

4-6 æbler

1 vaniljestang

2 spsk sukker

2-3 tsk lakridspulver

1 æg til pensling

Tilbehør

Cremefraiche og eller flødeskum

Sådan gør du

Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter før den rulles ud.
Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform - eller en springform.
Fordel dejen i en smurt form, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende kanter af.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Fordel marcipanen på tærtebunden.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Læg æblerne taglagt på marcipanen i tærteformen. Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud. Mas kornene samme med sukkeret, så kornene skilles ad. Fordel "vaniljesukker" og lakridspulver over æblerne.
Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker. Fordel stjernerne over æblerne. Alternativt lav strimler af dejen. Fordel strimlerne over æblerne, så de danner et flettet låg. Pensl med æg og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gylden. Server kagen med flødeskum eller creme friache.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek
Gengivet med tilladelse fra Sæson for god smag