Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Æbletærte med vanilje og lakrids
Æbletærte med vanilje og lakrids
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
Mørdej
280 g hvedemel
90 g flormelis
150 g smør
1 æg
200 g marcipan
5 æbler
1 vaniljestang
2 spsk sukker
3 tsk knust rålakrids
1 æg til pensliing
Tilbehør
Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller flødeskum
Sådan gør du
1.
Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget.
2.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter før den rulles ud.
3.
Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform - eller en springform.
4.
Fordel dejen i en smurt form, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende kanter af.
5.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Fordel marcipanen på tærtebunden.
6.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Læg æblerne taglagt på marcipanen i tærteformen.
7.
Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud. Mas kornene samme med sukkeret, så kornene skilles ad. Fordel "vaniljesukker" og lakridspulver over æblerne.
8.
Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker. Fordel stjernerne over æblerne.
9.
Alternativt lav strimler af dejen. Fordel strimlerne over æblerne, så de danner et flettet låg.
10.
Pensl med æg og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gylden.
11.
Server kagen med flødeskum eller creme friache.
Tærter
Kager
Brød og kager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16196 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1089 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.1 g
Protein:
6 %
3.9 g
Kulhydrat:
51.9 %
33.2 g
Fedt:
42.1 %
12.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;