HjemOpskrifterÆbletærte med vanilje og lakrids

Æbletærte med vanilje og lakrids

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

Mørdej
  • 280 g hvedemel
  • 90 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 200 g marcipan
  • 5 æbler
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk knust rålakrids
  • 1 æg til pensliing
Tilbehør
  • Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller flødeskum

Sådan gør du

  • 1.
    Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget.

  • 2.
    Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter før den rulles ud.

  • 3.
    Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform - eller en springform.

  • 4.
    Fordel dejen i en smurt form, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende kanter af.

  • 5.
    Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Fordel marcipanen på tærtebunden.

  • 6.
    Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Læg æblerne taglagt på marcipanen i tærteformen.

  • 7.
    Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud. Mas kornene samme med sukkeret, så kornene skilles ad. Fordel "vaniljesukker" og lakridspulver over æblerne.

  • 8.
    Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker. Fordel stjernerne over æblerne.

  • 9.
    Alternativt lav strimler af dejen. Fordel strimlerne over æblerne, så de danner et flettet låg.

  • 10.
    Pensl med æg og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gylden.

  • 11.
    Server kagen med flødeskum eller creme friache.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16196 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1089 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 6 %3.9 g
Kulhydrat: 51.9 %33.2 g
Fedt: 42.1 %12.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;