Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Julekager og konfekt
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Æbletærte med marcipancrumble
Æbletærte med marcipancrumble
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
mørdej:
295 g hvedemel
25 g flormelis
180 g blødt smør
1 æg
fyld:
1⅕ kg æbler
150 g sukker
saft 1 citron (usprøjtet)
1 vaniljestang
3 spsk vand
4 spsk majsstivelse
marcipancrumble:
295 g hvedemel
150 g sukker
100 g marcipan
180 g blødt smør
100 g mælkechokolade
SÅDAN GØR DU
1.
Til mørdej blandes mel og sukker.
2.
Skær smørret i tern og smuldr det i melet.
3.
Rør ægget sammen og saml dejen med det.
4.
Formes til en kugle, pak ind i plastfolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet.
5.
Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse og beklæd en tærteform med den.
6.
Trim kanterne og forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°C.
7.
Skræl æblerne og skær dem i både.
8.
Kom dem i en gryde med sukker, citronsaft og kornene fra vaniljen og kom også selve vaniljestangen i.
9.
Kog det i 10-15 min. til æblerne bliver bløde.
10.
Rør maizena sammen med vand og kom i den kogende æblemasse, så den tykner – start med halvdelen af jævningen.
11.
Mængden vil afhænge af vandindhold i æblerne.
12.
Hæld æblemassen i tærteformen.
13.
Smuldr hvedemel, sukker, marcipan og smør sammen til crumble, og fordel det over tærten.
14.
Bag den i 25-30 min. ved 180°.
15.
Lad kagen køle af og pynt med smeltet overtræk eller chokolade.
Tærter
Frugt
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19832 kj / 4740 kcal
Næringsindhold pr. 100g
859 kj / 205 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.7 g
Protein:
4.5 %
2.3 g
Kulhydrat:
57.2 %
28.9 g
Fedt:
38.3 %
8.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;