HjemOpskrifterÆbletærte med marcipancrumble

Æbletærte med marcipancrumble

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
mørdej:
  • 175 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 120 g koldt smør
  • 1 æg
fyld:
  • 1.2 kg æbler
  • 100 g sukker
  • saft 1 citron (usprøjtet)
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk vand
  • 4 spsk majsstivelse
marcipancrumble:
  • 120 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 60 g blødt smør
  • 100 g mælkechokolade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til mørdej blandes mel og sukker.

  • 2.
    Skær smørret i tern og smuldr det i melet.

  • 3.
    Rør ægget sammen og saml dejen med det.

  • 4.
    Formes til en kugle, pak ind i plastfolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet.

  • 5.
    Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse og beklæd en tærteform med den.

  • 6.
    Trim kanterne og forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°C.

  • 7.
    Skræl æblerne og skær dem i både.

  • 8.
    Kom dem i en gryde med sukker, citronsaft og kornene fra vaniljen og kom også selve vaniljestangen i.

  • 9.
    Kog det i 10-15 min. til æblerne bliver bløde.

  • 10.
    Rør maizena sammen med vand og kom i den kogende æblemasse, så den tykner – start med halvdelen af jævningen.

  • 11.
    Mængden vil afhænge af vandindhold i æblerne.

  • 12.
    Hæld æblemassen i tærteformen.

  • 13.
    Smuldr hvedemel, sukker, marcipan og smør sammen til crumble, og fordel det over tærten.

  • 14.
    Bag den i 25-30 min. ved 180°.

  • 15.
    Lad kagen køle af og pynt med smeltet overtræk eller chokolade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19987 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
866 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 4.2 %2.2 g
Kulhydrat: 56.1 %28.6 g
Fedt: 39.7 %9.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;