Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Æbletærte med marcipancrumble
Æbletærte med marcipancrumble
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
mørdej:
175 g hvedemel
25 g flormelis
120 g koldt smør
1 æg
fyld:
1.2 kg æbler
100 g sukker
saft 1 citron (usprøjtet)
1 vaniljestang
3 spsk vand
4 spsk majsstivelse
marcipancrumble:
120 g hvedemel
50 g sukker
100 g marcipan
60 g blødt smør
100 g mælkechokolade
SÅDAN GØR DU
1.
Til mørdej blandes mel og sukker.
2.
Skær smørret i tern og smuldr det i melet.
3.
Rør ægget sammen og saml dejen med det.
4.
Formes til en kugle, pak ind i plastfolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet.
5.
Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse og beklæd en tærteform med den.
6.
Trim kanterne og forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°C.
7.
Skræl æblerne og skær dem i både.
8.
Kom dem i en gryde med sukker, citronsaft og kornene fra vaniljen og kom også selve vaniljestangen i.
9.
Kog det i 10-15 min. til æblerne bliver bløde.
10.
Rør maizena sammen med vand og kom i den kogende æblemasse, så den tykner – start med halvdelen af jævningen.
11.
Mængden vil afhænge af vandindhold i æblerne.
12.
Hæld æblemassen i tærteformen.
13.
Smuldr hvedemel, sukker, marcipan og smør sammen til crumble, og fordel det over tærten.
14.
Bag den i 25-30 min. ved 180°.
15.
Lad kagen køle af og pynt med smeltet overtræk eller chokolade.
Tærter
SPISETID opskrift
Frugt
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19987 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
866 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.9 g
Protein:
4.2 %
2.2 g
Kulhydrat:
56.1 %
28.6 g
Fedt:
39.7 %
9.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;