Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Æbletærte med marcipancrumble

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
8 personer

Ingredienser

Mørdej:

175 g hvedemel

25 g flormelis

120 g koldt smør

1 lille/medium æg

 

Fyld:

1,2 kg æbler

100 g sukker

Saft fra 1 citron

1 vaniljestang

3 spsk. vand

4 spsk. majsstivelse

 

Marcipancrumble:

120 g hvedemel

50 g sukker

100 g marcipan

60 g blødt smør
100 g lys overtræk eller mælkechokolade

Om råvarerne

Til mørdej blandes mel og sukker. Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Rør ægget sammen og saml dejen med det. Formes til en kugle, pak ind i plastfolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet.

Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse og beklæd en tærteform med den. Trim kanterne og forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°C. Skræl æblerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde med sukker, citronsaft og kornene fra vaniljen og kom også selve vaniljestangen i. Kog det i 10-15 min. til æblerne bliver bløde. Rør maizena sammen med vand og kom i den kogende æblemasse, så den tykner – start med halvdelen af jævningen. Mængden vil afhænge af vandindhold i æblerne.

Hæld æblemassen i tærteformen. Smuldr hvedemel, sukker, marcipan og smør sammen til crumble, og fordel det over tærten. Bag den i 25-30 min. ved 180°. Lad kagen køle af og pynt med smeltet overtræk eller chokolade. 

 

Energi pr. person: 2487KJ/595Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 28,7 g.
Fedt: 10,2 g.

Æbletærte med marcipancrumble

Til mørdej blandes mel og sukker. Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Rør ægget sammen og saml dejen med det. Formes til en kugle, pak ind i plastfolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet.

Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse og beklæd en tærteform med den. Trim kanterne og forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°C. Skræl æblerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde med sukker, citronsaft og kornene fra vaniljen og kom også selve vaniljestangen i. Kog det i 10-15 min. til æblerne bliver bløde. Rør maizena sammen med vand og kom i den kogende æblemasse, så den tykner – start med halvdelen af jævningen. Mængden vil afhænge af vandindhold i æblerne.

Hæld æblemassen i tærteformen. Smuldr hvedemel, sukker, marcipan og smør sammen til crumble, og fordel det over tærten. Bag den i 25-30 min. ved 180°. Lad kagen køle af og pynt med smeltet overtræk eller chokolade. 

 

Energi pr. person: 2487KJ/595Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 28,7 g.
Fedt: 10,2 g.