Æbletærte med creme fraiche

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

5 æbler
4 spsk. kanelsukker (2 tsk. kanel til 4 spsk. sukker)
1 æg til pensling
500 ml creme fraiche 18 %
200 g koldt smør
300 g mel
3 spsk. sukker
2 knsp. salt
1 æg

Sådan gør du

Bland mel, salt og sukker på et bord. Læg smørret oven på og hak det i små stykker. Bland smør og mel sammen og hak i mindre og mindre stykker, indtil det har konsistens som savsmuld.
Pisk ægget sammen og hæld ca. det halve oven på melblandingen. Saml det til en rund kugle. Sæt dejen til afkøling i ca. 30 minutter.

Rul halvdelen af dejen fladt ud på et meldækket bord og pres dejen godt ud I kanten af formen. Skær overskydende dej af. Den ene del er til bunden og den anden er til låg.
Læg æblestykkerne på bunden, så den er helt dækket.  Den runde side skal være opad. Drys godt med kanelsukker på.

Læg låget af mørdejen på, og skær nogle snit, så dampen fra æblerne kan slippe ud. Brug fingrene og pres kanten af låget sammen med kanten af bunden, så dejen hænger sammen. Pensl låget med sammenpisket æg og drys evt. med sukker.

Tærten bages i ca. 35 minutter ved 180 grader og serveres sammen med crème fraiche.

 

Energi pr. person: 2116 kJ/503,8 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g
Kulhydrat: 45,2 g
Fedt: 34,1 g