HjemOpskrifterÆbletærte med creme fraiche

Æbletærte med creme fraiche

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 tsk stødt kanel (til kanelsukker)
  • 5 æbler
  • 4 spsk sukker (til kanelsukker)
  • 1 æg til pensling
  • 5 dl creme fraiche 18%
  • 200 g koldt smør
  • 300 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland mel, salt og sukker på et bord.

  • 2.
    Læg smørret oven på og hak det i små stykker.

  • 3.
    Bland smør og mel sammen og hak i mindre og mindre stykker, indtil det har konsistens som savsmuld.

  • 4.
    Pisk ægget sammen og hæld ca. det halve oven på melblandingen.

  • 5.
    Saml det til en rund kugle.

  • 6.
    Sæt dejen til afkøling i ca. 30 minutter.

  • 7.
    Rul halvdelen af dejen fladt ud på et meldækket bord og pres dejen godt ud I kanten af formen.

  • 8.
    Skær overskydende dej af.

  • 9.
    Den ene del er til bunden og den anden er til låg.

  • 10.
    Læg æblestykkerne på bunden, så den er helt dækket.

  • 11.
    Den runde side skal være opad.

  • 12.
    Drys godt med kanelsukker på.

  • 13.
    Læg låget af mørdejen på, og skær nogle snit, så dampen fra æblerne kan slippe ud.

  • 14.
    Brug fingrene og pres kanten af låget sammen med kanten af bunden, så dejen hænger sammen.

  • 15.
    Pensl låget med sammenpisket æg og drys evt. med sukker.

  • 16.
    Tærten bages i ca. 35 minutter ved 180 grader og serveres sammen med crème fraiche.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16873 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
926 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 5.5 %3.0 g
Kulhydrat: 38.8 %21.1 g
Fedt: 55.7 %13.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;