Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Æbletærte med æblekompot
Æbletærte med æblekompot
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
175 g hvedemel
0.5 tsk salt
75 g sukker
150 g usaltet smør
1 æg
æblekompot:
3 æbler skrællet i grove stykker
150 g sukker
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk vand
0.5 tsk stødt kanel
æbletopping:
5 æbler i tynde både
2 g sukker
1 tsk stødt kanel
50 g usaltet smør
100 g hakkede mandler
tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeflødeis
Sådan gør du
1.
Kom hvedemel, salt og sukker i en foodprocessor.
2.
Kør kolde tern af usaltet smør i melet, saml dejen med 1 æg hurtigt.
3.
Form dejen til en kugle.
4.
Dejen filmes og stilles på køl ½-1 time.
5.
Lav æblekompot ved at komme æbler, sukker, citron saft, vand og stødt kanel i en lille gryde.
6.
Småsimrer i 15 min til en grødkonsistens opnås.
7.
Kompotten kan evt. blendes med stavblender.
8.
Afkøles.
9.
Smør en tærtebund 26 cm med smør og drys lidt mel på.
10.
Rul tærtedejen ud og placer den i tærteformen, stil den på køl i 10 min.
11.
For at dejen kan holde formen, dækkes den til med bagepapir og tørrede bønner.
12.
Bag tærten ved 200 grader i 13 min.
13.
Fjern bagepapiret og de tørrede bønner.
14.
Kom æblekompot på den forbagte tærtebund, Placer de rå æblebåde i et flot mønster på æblekompotten.
15.
Bland sukker og kanel sammen.
16.
Drys med kanelsukker, fordel smørklatter på æblerne og drys med hakkede nødder.
17.
Bages i ovn ved 180 grader i 30-35 min, til dejen er gylden og æblerne lysebrune.
Tærter
Frugt
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17308 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
955 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.7 g
Protein:
4.2 %
2.4 g
Kulhydrat:
47.6 %
26.7 g
Fedt:
48.2 %
12.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;