Æbletærte med æblekompot

60-90 min
8 personer

Ingredienser

175 g hvedemel
1 knsp. salt
75 g sukker
150 g usaltet smør
1 æg

Æblekompot

3 æbler, skrællet i grove stykker
150 g sukker
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
½ tsk. stødt kanel

Æbletopping

4-5 æbler i tynde både med skal
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
50 usaltet smør
100 g hakkede mandler/hakkede hasselnødder

Tilbehør
Let pisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

Kom hvedemel, salt og sukker i en foodprocessor. Kør kolde tern af usaltet smør i melet, saml dejen med 1 æg hurtigt.

Form dejen til en kugle. Dejen filmes og stilles på køl ½-1 time.

Lav æblekompot ved at komme æbler, sukker, citron saft, vand og stødt kanel i en lille gryde. Småsimrer i 15 min til en grødkonsistens opnås. Kompotten kan evt. blendes med stavblender. Afkøles.

Smør en tærtebund 26 cm med smør og drys lidt mel på. Rul tærtedejen ud og placer den i tærteformen, stil den på køl i 10 min.

For at dejen kan holde formen, dækkes den til med bagepapir og tørrede bønner. Bag tærten ved 200 grader i 13 min. Fjern bagepapiret og de tørrede bønner.

Kom æblekompot på den forbagte tærtebund, Placer de rå æblebåde i et flot mønster på æblekompotten. Bland sukker og kanel sammen. Drys med kanelsukker, fordel smørklatter på æblerne og drys med hakkede nødder.

Bages i ovn ved 180 grader i 30-35 min, til dejen er gylden og æblerne lysebrune.

 

Energi pr. person: 1492 kJ/355kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 44,4 g
Fedt: 52 g

Kom hvedemel, salt og sukker i en foodprocessor. Kør kolde tern af usaltet smør i melet, saml dejen med 1 æg hurtigt.

Form dejen til en kugle. Dejen filmes og stilles på køl ½-1 time.

Lav æblekompot ved at komme æbler, sukker, citron saft, vand og stødt kanel i en lille gryde. Småsimrer i 15 min til en grødkonsistens opnås. Kompotten kan evt. blendes med stavblender. Afkøles.

Smør en tærtebund 26 cm med smør og drys lidt mel på. Rul tærtedejen ud og placer den i tærteformen, stil den på køl i 10 min.

For at dejen kan holde formen, dækkes den til med bagepapir og tørrede bønner. Bag tærten ved 200 grader i 13 min. Fjern bagepapiret og de tørrede bønner.

Kom æblekompot på den forbagte tærtebund, Placer de rå æblebåde i et flot mønster på æblekompotten. Bland sukker og kanel sammen. Drys med kanelsukker, fordel smørklatter på æblerne og drys med hakkede nødder.

Bages i ovn ved 180 grader i 30-35 min, til dejen er gylden og æblerne lysebrune.

 

Energi pr. person: 1492 kJ/355kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 44,4 g
Fedt: 52 g