HjemOpskrifterÆbletærte med æblekompot

Æbletærte med æblekompot

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 175 g hvedemel
  • 0.5 tsk salt
  • 75 g sukker
  • 150 g usaltet smør
  • 1 æg
æblekompot:
  • 3 æbler skrællet i grove stykker
  • 150 g sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 0.5 tsk stødt kanel
æbletopping:
  • 5 æbler i tynde både
  • 2 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 50 g usaltet smør
  • 100 g hakkede mandler
tilbehør:
  • flødeskum, cremefraiche eller vaniljeflødeis

Sådan gør du

  • 1.
    Kom hvedemel, salt og sukker i en foodprocessor.

  • 2.
    Kør kolde tern af usaltet smør i melet, saml dejen med 1 æg hurtigt.

  • 3.
    Form dejen til en kugle.

  • 4.
    Dejen filmes og stilles på køl ½-1 time.

  • 5.
    Lav æblekompot ved at komme æbler, sukker, citron saft, vand og stødt kanel i en lille gryde.

  • 6.
    Småsimrer i 15 min til en grødkonsistens opnås.

  • 7.
    Kompotten kan evt. blendes med stavblender.

  • 8.
    Afkøles.

  • 9.
    Smør en tærtebund 26 cm med smør og drys lidt mel på.

  • 10.
    Rul tærtedejen ud og placer den i tærteformen, stil den på køl i 10 min.

  • 11.
    For at dejen kan holde formen, dækkes den til med bagepapir og tørrede bønner.

  • 12.
    Bag tærten ved 200 grader i 13 min.

  • 13.
    Fjern bagepapiret og de tørrede bønner.

  • 14.
    Kom æblekompot på den forbagte tærtebund, Placer de rå æblebåde i et flot mønster på æblekompotten.

  • 15.
    Bland sukker og kanel sammen.

  • 16.
    Drys med kanelsukker, fordel smørklatter på æblerne og drys med hakkede nødder.

  • 17.
    Bages i ovn ved 180 grader i 30-35 min, til dejen er gylden og æblerne lysebrune.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17308 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
955 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 4.2 %2.4 g
Kulhydrat: 47.6 %26.7 g
Fedt: 48.2 %12.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;