HjemOpskrifterÆbleroser med marcipan

Æbleroser med marcipan

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 plader butterdej
  • 50 g marcipan
  • 3 æbler
  • friskpresset citronsaft
  • vand
  • 1 spsk sukker
  • flormelis til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rul hver butterdejsplade ud på den lange led, så den bliver længere men ikke så meget bredere.

  • 2.
    Del hver plade i to lange strimler.

  • 3.
    Del marcipanen i 12 lige store stykker.

  • 4.
    Del æblerne i halve, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver (behold skrællen på).

  • 5.
    Læg æbleskiverne i en skål med vand og citronsaft.

  • 6.
    Kom det i mikroovnen i 5-7 min, så de bliver bløde nok til at kunne bøje uden at brække.

  • 7.
    Du kan også blanchere dem i kogende vand.

  • 8.
    Sigt vandet fra og dup æblerne tørre.

  • 9.
    Læg æbleskiverne på den øverste halvdel af hver dejstrimmel.

  • 10.
    Tril hvert stykke marcipan til en lang pølse på samme længde som dejstrimlerne og placer oven på æblestykkerne.

  • 11.
    Tryk det fladt og fold det nederste dejstykke op over æblerne.

  • 12.
    Rul hvert dejstykke sammen som en snegl og placer i en smurt muffinplade.

  • 13.
    Drys sukker på toppen og bag i 25 min. ved 200°C.

  • 14.
    Pynt evt. med flormelis gennem en sigte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8741 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1020 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 5 %3.0 g
Kulhydrat: 41 %24.6 g
Fedt: 54 %14.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;