Æbleroser med marcipan

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

6 plader frossen butterdej i plader, optøet

50 g Original ODENSE Marcipan

3 æbler

Saft af ½ citron

Vand

1 spsk. sukker

Evt. flormelis til pynt

Sådan gør du

Rul hver butterdejsplade ud på den lange led, så den bliver længere men ikke så meget bredere. Del hver plade i to lange strimler. Del marcipanen i 12 lige store stykker. Del æblerne i halve, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver (behold skrællen på). Læg æbleskiverne i en skål med vand og citronsaft. Kom det i mikroovnen i 5-7 min, så de bliver bløde nok til at kunne bøje uden at brække. Du kan også blanchere dem i kogende vand. Sigt vandet fra og dup æblerne tørre.

Læg æbleskiverne på den øverste halvdel af hver dejstrimmel. Tril hvert stykke marcipan til en lang pølse på samme længde som dejstrimlerne og placer oven på æblestykkerne. Tryk det fladt og fold det nederste dejstykke op over æblerne. Rul hvert dejstykke sammen som en snegl og placer i en smurt muffinplade. Drys sukker på toppen og bag i 25 min. ved 200°C. Pynt evt. med flormelis gennem en sigte.

 

Energi pr. person: 691KJ/165Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 3,8 g. Kulhydrat: 26,8 g. Fedt: 16 g.