Æblepizza med mascarpone, kanel, mandler og flormelis

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Æblepizza med mascarpone, kanel, mandler og flormelis
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk fersk butterdej

2 æbler

1,5 dl mascarpone

2 spsk sukker

1 dl mandelflager

1 spsk flormelis

1 tsk kanel

1 håndfuld citronmelisse

Sådan gør du

Rul butterdejen ud. Skær den rund med en kniv, eller klip den rund med en skarp saks. Skær æbler i tynde skiver, og brug kageudstikkere til at lave sjove figurer af æblerne. Gem gerne æbleresterne for at undgå madspild. Smør pizzaen med mascarpone, drys med sukker og top med æble-figurerne. Drys mandelflager over pizzaen. Bag den i almindelig ovn ved 225°C i ca. 15-20 minutter, eller til pizzaen er sprød og gylden. Del herefter pizzaen med et pizzahjul, drys med flormelis og kanel og pynt med citronmelisse. 

Tip: Servér gerne æblepizzaen med pisket flødeskum eller vaniljeis.

 

Energi pr. person: 2075 kJ/494 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 25 g