HjemOpskrifterÆblepizza med mascarpone, kanel, mandler og flormelis

Æblepizza med mascarpone, kanel, mandler og flormelis

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 butterdej
  • 2 æbler
  • 1.5 dl mascarpone
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk mandelflage
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dl citronmelisse

Sådan gør du

  • 1.
    Rul butterdejen ud.

  • 2.
    Skær den rund med en kniv, eller klip den rund med en skarp saks.

  • 3.
    Skær æbler i tynde skiver, og brug kageudstikkere til at lave sjove figurer af æblerne.

  • 4.
    Gem gerne æbleresterne for at undgå madspild.

  • 5.
    Smør pizzaen med mascarpone, drys med sukker og top med æble-figurerne.

  • 6.
    Drys mandelflager over pizzaen.

  • 7.
    Bag den i almindelig ovn ved 225°C i ca. 15-20 minutter, eller til pizzaen er sprød og gylden.

  • 8.
    Del herefter pizzaen med et pizzahjul, drys med flormelis og kanel og pynt med citronmelisse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3262 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
738 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 6.2 %2.7 g
Kulhydrat: 45.4 %19.7 g
Fedt: 48.4 %9.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;