4 personer
1 stk fersk butterdej
2 æbler
1,5 dl mascarpone
2 spsk sukker
1 dl mandelflager
1 spsk flormelis
1 tsk kanel
1 håndfuld citronmelisse
Rul butterdejen ud. Skær den rund med en kniv, eller klip den rund med en skarp saks. Skær æbler i tynde skiver, og brug kageudstikkere til at lave sjove figurer af æblerne. Gem gerne æbleresterne for at undgå madspild. Smør pizzaen med mascarpone, drys med sukker og top med æble-figurerne. Drys mandelflager over pizzaen. Bag den i almindelig ovn ved 225°C i ca. 15-20 minutter, eller til pizzaen er sprød og gylden. Del herefter pizzaen med et pizzahjul, drys med flormelis og kanel og pynt med citronmelisse.
Tip: Servér gerne æblepizzaen med pisket flødeskum eller vaniljeis.
Energi pr. person: 2075 kJ/494 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 25 g