8 personer
75 g blødt smør + ekstra til formen
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
150 g cremefraiche 18%
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æbler
125 g brombær
100 g mandler
Flormelis til drys
Rør smør, sukker og vanilje sammen og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt cremefraiche og vend mel og bagepulver i dejen. Kom dejen i en smurt tærteform.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Fordel dem i dejen og kom derefter brombær over. Tryk dem let ned i dejen blandt æblerne. Drys med grofthakkede mandler og bag kagen i cirka 30 minutter ved 180°c. Lad kagen køle af og drys med lidt flormelis.
Energi pr. person:
1182 kJ (282 kcal)
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,3 g
Kulhydrat: 32,9 g
Fedt: 11,7 g