HjemOpskrifterÆblegelé med vanilje og chili

Æblegelé med vanilje og chili

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Kogning af æbler til gele
  • 6 økologiske æbler
  • 1 flækket vaniljestang
  • 1 hel nellike
  • 1 lille rød chilipeber
  • 8 dl vand
Til færdiglavet æblegele
  • 300 g sukker
  • atamon

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl æblerne og skær dem i mindre stykker inklusiv kernerne.

  • 2.
    Kom det i en gryde sammen med vanilje, nelliker og chili.

  • 3.
    Hæld vand ved, så det dækker i gryden.

  • 4.
    Kog æblerne til de er møre i ca. 35 minutter.

  • 5.
    Det hele afdryppes i en saftpose eller en fintrådet sigte.

  • 6.
    Mos æblerne lidt, så du får det sidste saft med.

  • 7.
    Tag chili og vaniljestangen fra.

  • 8.
    Afmål æblesaften til ca. 6 dl og kom det i en gryde.

  • 9.
    Tilsæt sukker og gul melatin efter mængden og lad det koge op i 2 minutter.

  • 10.
    Kom æblesaftsblandingen i glas, der er skyllet i atamon.

  • 11.
    Kom et stykke chili og noget af vaniljestangen i hvert glas.

  • 12.
    Sæt låg på. Opbevares på køl.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6538 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
345 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 0.2 %0.0 g
Kulhydrat: 99.3 %20.2 g
Fedt: 0.5 %0.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;