Æblegelé med vanilje og chili

fork and spoon
Tilbehør
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Kogning af æbler til gele:

6 stk økologiske æbler

1 flækket vaniljestang

1 tsk hele nelliker

1 lille rød chili

8 dl vand

 

Til færdiglavet æblegele:

6 dl færdigafdryppet æblesaft

300 g sukker

½ pose gul melatin

Atamon

Sådan gør du

Skyl æblerne og skær dem i mindre stykker inklusiv kernerne. Kom det i en gryde sammen med vanilje, nelliker og chili. Hæld vand ved, så det dækker i gryden. Kog æblerne til de er møre i ca. 35 minutter. Det hele afdryppes i en saftpose eller en fintrådet sigte. Mos æblerne lidt, så du får det sidste saft med. Tag chili og vaniljestangen fra. Afmål æblesaften til ca. 6 dl og kom det i en gryde. Tilsæt sukker og gul melatin efter mængden og lad det koge op i 2 minutter. Kom æblesaftsblandingen i glas, der er skyllet i atamon. Kom et stykke chili og noget af vaniljestangen i hvert glas. Sæt låg på. Opbevares på køl.

 

Energi pr. glas: 2119 KJ / 505 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0 g
Kulhydrat: 41 g

Fedt: 0 g