8 personer
Kogning af æbler til gele:
6 stk økologiske æbler
1 flækket vaniljestang
1 tsk hele nelliker
1 lille rød chili
8 dl vand
Til færdiglavet æblegele:
6 dl færdigafdryppet æblesaft
300 g sukker
½ pose gul melatin
Atamon
Skyl æblerne og skær dem i mindre stykker inklusiv kernerne. Kom det i en gryde sammen med vanilje, nelliker og chili. Hæld vand ved, så det dækker i gryden. Kog æblerne til de er møre i ca. 35 minutter. Det hele afdryppes i en saftpose eller en fintrådet sigte. Mos æblerne lidt, så du får det sidste saft med. Tag chili og vaniljestangen fra. Afmål æblesaften til ca. 6 dl og kom det i en gryde. Tilsæt sukker og gul melatin efter mængden og lad det koge op i 2 minutter. Kom æblesaftsblandingen i glas, der er skyllet i atamon. Kom et stykke chili og noget af vaniljestangen i hvert glas. Sæt låg på. Opbevares på køl.
Energi pr. glas: 2119 KJ / 505 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0 g
Kulhydrat: 41 g
Fedt: 0 g