Æble-rødbede chutney

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

250 g madæbler, fx Cox Orange
200 g rødbeder.
2 dl vand 
1 spsk finthakket ingefær
2 kanelstænger.
2 tsk groft salt 
1 tsk hele korianderfrø
2 dl lagereddike
150 g mørk muscovadorørsukker
150 g lys sirup.
50 g rosiner. 

Sådan gør du

Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Gør det samme med rødbederne. Kom rødbederne i en gryde med vand, ingefær, kanelstænger, salt og knuste korianderfrø og kog det sammen i 10 min. Tilsæt så æblerne og lad det simre til rødbederne er møre og æblerne koger lidt ud. Kom eddike, muscovado-rørsukker, sirup og rosiner i og kog videre i 10-15 min. til det begynder at tykne. Hæld på skoldede glas og kom låg på med det samme. Opbevares på køl i op til 14 dage. Server til ostebordet eller vildt og retter med lam.

Energi pr. person: 561KJ/134Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,6 g.
Kulhydrat: 32 g.
Fedt: 0,2 g.