HjemOpskrifterÆble-marcipankage med kanelsukker

Æble-marcipankage med kanelsukker

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g marcipan
  • 125 g blødt smør + ekstra til formen
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 0.5 dl mælk
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 æbler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 g sukker til drys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom smør i en skål, og smuldr marcipanen ned i.

  • 2.
    Rør det sammen med sukker og vaniljesukker.

  • 3.
    Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk det sammen.

  • 4.
    Tilsæt mælk, mel og bagepulver, og rør dejen sammen.

  • 5.
    Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 24 cm, og smør den med smør i bunden og på siderne.

  • 6.
    Kom dejen i.

  • 7.
    Halver æblerne, og fjern kernehuset.

  • 8.
    Skær hvert halve æble i tynde skiver, og placér dem i dejen.

  • 9.
    Rør kanel sammen med 2 spsk. sukker, og drys det over kagen.

  • 10.
    Bag i ca. 45 min. ved 175°C.

  • 11.
    Smager skønt med flødeskum eller creme fraiche til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13662 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1122 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 6.3 %4.1 g
Kulhydrat: 54.5 %36.0 g
Fedt: 39.2 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;