Æble-marcipankage med kanelsukker

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Æble-marcipankage med kanelsukker
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

125 g blødt smør + ekstra til formen

100 g marcipan

150 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

3 æg

½ dl mælk

225 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

3 æbler

1 tsk. kanel + 2 spsk. sukker til drys

Sådan gør du

Kom smør i en skål, og smuldr marcipanen ned i. Rør det sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk det sammen. Tilsæt mælk, mel og bagepulver, og rør dejen sammen. Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 24 cm, og smør den med smør i bunden og på siderne. Kom dejen i. Halver æblerne, og fjern kernehuset. Skær hvert halve æble i tynde skiver, og placér dem i dejen. Rør kanel sammen med 2 spsk. sukker, og drys det over kagen. Bag i ca. 45 min. ved 175°C. Smager skønt med flødeskum eller creme fraiche til.

 

Energi pr. person: 1263KJ/302Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 27,8 g.
Fedt: 16,6 g.