HjemOpskrifter6 spyd til grillen

6 spyd til grillen

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
deller med rød karry
  • 500 g hakket grisekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 2 finthakket forårsløg
  • 1 bæger hakket frisk koriander
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk fiskesauce
spicy meatballs
  • 500 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 rød chilipeber
asiatiske kødboller med hvidløg
  • 500 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
asiatisk peanutsauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • skal og saft af 2 limefrugter
  • 1 grøn chilipeber
  • 2 dl peanuts
  • 1 spsk rørsukker
asiatisk kyllingespyd
  • 2 kyllingebryst
  • 1 hakket citrongræs
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 1 spsk hakket frisk ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 bæger frisk koriander
  • 0.5 tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk ketjap manis
  • 1 spsk østerssauce
honningmarineret kyllingefilet
  • 500 g kyllingeinderfileter
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk frisk hakket mynte
  • 2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

Deller med rød karry:
  • 1.
    Bland 500 g hakket svinekød med 1 tsk. salt, 2 finthakket forårsløg, 1 stor håndfuld hakket frisk koriander, 2 tsk. rød curry paste, 2 spsk. fish sauce, og 1 æg.

  • 2.
    Bland det hele sammen og form dem til farsboller kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovn ved 200 grader i ca. 20 min. lidt afhængig af størrelsen.

  • 3.
    Stik et træspyd igennem og grill dem på grill eller grillpande lige inden servering.

Spicy meatballs:
  • 1.
    Bland 500 g hakket oksekød med 1 tsk. salt, 1 skalotteløg finthakket, 2 spsk. hakket kapers, 2 spsk. hakket frisk timian, 1 frisk rød chili.

  • 2.
    Form farsen til lidt aflange boller og steg dem evt. i ovn inden de grilles.

Asiatiske kødboller med hvidløg:
  • 1.
    Bland 500 g hakket kød med 1 tsk. salt, 1-2 fed hvidløg, knust, 1 dl hakket bredbladet persille, 1 tsk. spidskommen, kværnet peber.

  • 2.
    Lav små boller og steg dem på panden i lidt olie.

  • 3.
    Kom de små boller på en træpind og grill dem inden servering.

Asiatiske kyllingespyd:
  • 1.
    Skær 2 kyllingebrystfilet i tern.

Marinade:
  • 1.
    1 stk. citrongræs hakket, 1 skalotteløg hakket, 1 hvidløg hakket, 1 spsk. hakket frisk ingefær, 1 tsk. koriander, 1 håndfuld koriander frisk, ½ tsk. chili pulver, 1 tsk. gurkemeje, 1 spsk. kecap manis, 1 spsk. østerssauce 1 tsk. soja sauce, blendes med stavblender til ensartet konsistens.

  • 2.
    Mariner kyllinge tern i et par timer og kom stykker på et grill spyd og grilles ved medium varme til de er gennemstegte.

  • 3.
    Man kan også lave et hele kyllingebryst filet stykker.

Honningmarineret kyllingefilet:
  • 1.
    1 pk kyllinge inderfilet.

  • 2.
    Marineres i 1 spsk. honning, 2 spsk. citronsaft, 2 spsk. frisk hakket mynte og 2 spsk. oliven olie.

  • 3.
    Marineres gerne over natten.

  • 4.
    Kom 2 kyllinge inderfilet på træspyd og grilles på grill på begge sider til de er gennemstegte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20672 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
702 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 43.1 %17.8 g
Kulhydrat: 6.8 %2.8 g
Fedt: 50.1 %9.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;