6 spyd til grillen

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
6 spyd til grillen
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Deller med rød karry:
500 g hakket svinekød
1 tsk. salt
2 finthakket forårsløg
1 stor håndfuld hakket frisk koriander
2 tsk. rød curry paste
2 spsk. fish sauce
1 æg

Spicy meatballs:
500 g hakket oksekød
1 tsk. salt, 1 skalotteløg finthakket
2 spsk. hakket kapers
2 spsk. hakket frisk timian
1 frisk rød chili

Asiatiske kødboller med hvidløg:
500 g hakket kød
1 tsk. salt
1-2 fed hvidløg knust
1 dl hakket bredbladet persille
1 tsk. spidskommen
kværnet peber

Asiatisk peanutsauce:
2 spsk. fish sauce
Skal og saft af 2 lime
1 grøn chili
2 dl peanuts
1 spsk. rørsukker

Asiatiske kyllingespyd:
2 kyllingebrystfilet
Lav en marinade:
1 stk. citrongræs hakket
1 skalotteløg hakket
1 hvidløg hakket
1 spsk. hakket frisk ingefær
1 tsk. koriander
1 håndfuld koriander frisk
½ tsk. chili pulver
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. kecap manis
1 spsk. østerssauce

Honningmarineret kyllingefilet:
1 pk kyllinge inderfilet
Marineres i 1 spsk. honning
2 spsk. citronsaft
2 spsk. frisk hakket mynte
2 spsk. oliven olie.

Sådan gør du

Deller med rød karry: 

Bland 500 g hakket svinekød med 1 tsk. salt, 2 finthakket forårsløg, 1 stor håndfuld hakket frisk koriander, 2 tsk. rød curry paste, 2 spsk. fish sauce, og 1 æg.  

Bland det hele sammen og form dem til farsboller kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovn ved 200 grader i ca. 20 min. lidt afhængig af størrelsen. 

Stik et træspyd igennem og grill dem på grill eller grillpande lige inden servering. 

 

Spicy meatballs: 

Bland 500 g hakket oksekød med 1 tsk. salt, 1 skalotteløg  finthakket, 2 spsk. hakket kapers, 2 spsk. hakket frisk timian, 1 frisk rød chili. Form farsen til lidt aflange boller og steg dem evt. i ovn inden de grilles.  

 

Asiatiske kødboller med hvidløg: 

Bland 500 g hakket kød med 1 tsk. salt, 1-2 fed hvidløg, knust, 1 dl hakket bredbladet persille, 1 tsk. spidskommen, kværnet peber. Lav små boller og steg dem på panden i lidt olie. 

Kom de små boller på en træpind og grill dem inden servering. 

 

Asiatisk peanutsauce: 

Lav en lækker asiatisk sauce ved at blande: 2 spsk. fish sauce, skal og saft af 2 lime, 1 grøn chili, 2 dl peanuts, 1 spsk. rørsukker, blendes med stavblender til cremet konsistens. 

 

Asiatiske kyllingespyd: 

Skær 2 kyllingebrystfilet i tern. 

Lav en marinade: 

1 stk. citrongræs hakket, 1 skalotteløg hakket, 1 hvidløg hakket, 1 spsk. hakket frisk ingefær, 1 tsk. koriander, 1 håndfuld koriander frisk, ½ tsk. chili pulver, 1 tsk. gurkemeje, 1 spsk. kecap manis, 1 spsk. østerssauce 1 tsk. soja sauce, blendes med stavblender til ensartet konsistens. 

Mariner kyllinge tern i et par timer og kom stykker på et grill spyd og grilles ved medium varme til de er gennemstegte. Man kan også lave et hele kyllingebryst filet stykker. 

 

Honningmarineret kyllingefilet: 

1 pk kyllinge inderfilet. Marineres i 1 spsk. honning, 2 spsk. citronsaft, 2 spsk. frisk hakket mynte og 2 spsk. oliven olie. Marineres gerne over natten. Kom 2 kyllinge inderfilet på træspyd og grilles på grill på begge sider til de er gennemstegte.