HjemOpskrifter5 ingredienser – 3 opskrifter

5 ingredienser – 3 opskrifter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
fyldte aubergineruller
  • 2 auberginer
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 rødløg
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 250 g ricotta
  • 250 g koncentreret tomatpuré
  • salt & sort peber
gratinerede auberginer
  • 2 auberginer
  • 2 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 500 g koncentreret tomatpuré
  • 200 g ricotta
  • salt & sort peber
cremet tomatsuppe med ristede auberginer
  • 2 rødløg
  • 1 aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 500 g koncentreret tomatpuré
  • 8 dl vand
  • evt. 1 terning hønsebouillon
  • salt & sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Fyldte auberginer Skær auberginerne i tynde skiver på langs.

  • 2.
    Pensl dem med 2 spsk olivenolie og krydr med salt.

  • 3.
    Bag auberginerne i 20 min. ved 200 gr.

  • 4.
    Skær løg i strimler og steg dem i 1 spsk olivenolie til de begynder at brune.

  • 5.
    Krydr med salt og peber og tilsæt rosmarin.

  • 6.
    Bland løgene med ricotta.

  • 7.
    Læg en god skefuld af fyldet i enden af hver aubergineskive.

  • 8.
    Rul dem sammen og kom dem i et fad.

  • 9.
    Hæld tomatpuréen over og bag retten i ovnen i 25 min. ved 200 gr.

  • 10.
    Gratinerede auberginer Del hver aubergine i to og skrab kødet ud med en ske.

  • 11.
    Hak auberginekødet groft.

  • 12.
    Skær løgene i tern.

  • 13.
    Forbag de udhulede auberginer i 20 min. ved 200 gr.

  • 14.
    Steg imens auberginekødet og løgene i 2 spsk olivenolie, til løgene bruner.

  • 15.
    Tilsæt halvdelen af tomatpuréen og lad det simre i 10 min.

  • 16.
    Smag til med salt og peber.

  • 17.
    Fyld de forbagte auberginer med tomatsovsen.

  • 18.
    Top med ricotta og hæld resten af tomatpuréen over.

  • 19.
    Gratiner auberginerne i 15 min. ved 200 gr.

  • 20.
    Cremet tomatsuppe med ristede auberginer Skær løgene i strimler og auberginen i tern.

  • 21.
    Steg halvdelen af løgene i 1 spsk olie i en gryde.

  • 22.
    Tilsæt vand, tomatpuré og evt. hønsebouillon og kog det op.

  • 23.
    Rør så ricottaen i.

  • 24.
    Brug et piskeris, så alle klumper forsvinder.

  • 25.
    Smag suppen til med salt og peber.

  • 26.
    Varm 1 spsk olie i en pande og steg resten af løgene og auberginen til det bruner.

  • 27.
    Kom rosmarinen i og krydr med salt og peber.

  • 28.
    Servér suppen med aubergine og løg over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12199 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
266 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 17.7 %2.8 g
Kulhydrat: 38.5 %6.0 g
Fedt: 43.8 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;