Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Yoghurt panna cotta med appelsin, rabarberkompot og kammerjunkere
Yoghurt panna cotta med appelsin, rabarberkompot og kammerjunkere
Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Panna Cotta
2 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
2 revet appelsinskal (usprøjtet)
0.5 korn vaniljestang
250 g yoghurt 10% 10 %
Rabarberkompot
300 g rabarber
150 g sukker
0.5 vaniljestang
1 dl vand
1 tsk revet frisk ingefær
1 spsk Maizena majsstivelse + 2 spsk. koldt vand
100 g kammerjunkere
appelsinskal (usprøjtet) til pynt
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
2.
Kom piskefløde i en gryde sammen med sukker, appelsinskal og vanilje.
3.
Varm det op til kogepunktet og sluk for varmen.
4.
Vrid vandet af husblassen, og smelt den ud i den varme fløde.
5.
Sigt fløden over i en skål.
6.
Tag et par skefulde af yoghurten, og rør den ud i flødeblandingen.
7.
Gentag med et par skefulde mere, så flødeblandingen langsomt bliver kølet ned.
8.
På den måde undgår du, at husblassen klumper.
9.
Fortsæt med resten af yoghurten.
10.
Hæld blandingen i portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 2 timer.
11.
Til rabarberkompot skæres rabarber i skiver på et par centimeter.
12.
Kom vand og sukker i en gryde med kornene fra vaniljen samt resten af stangen og revet ingefær.
13.
Varm det op ved middel varme, så sukkeret smelter.
14.
Kom derpå rabarberne i, og kog dem møre – ca. 10 min. ved svag varme.
15.
Tag de møre rabarberstykker op med en hulske, og læg dem til side.
16.
Jævn siruppen i gryden med maizena, som du først rører op med vand.
17.
Kom rabarberne tilbage i gryden, sluk for varmen, og lad kompotten køle af.
18.
Server panna cottaen med rabarberkompot, drys af knuste kammerjunkere og lidt revet appelsinskal.
Italiensk
SPISETID opskrift
Søde sager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11366 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
871 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
4.4 %
2.3 g
Kulhydrat:
46.5 %
23.8 g
Fedt:
49.1 %
11.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;