HjemOpskrifterYoghurt panna cotta med appelsin, rabarberkompot og kammerjunkere

Yoghurt panna cotta med appelsin, rabarberkompot og kammerjunkere

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Panna Cotta
  • 2 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 75 g sukker
  • 2 revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 0.5 korn vaniljestang
  • 250 g yoghurt 10% 10 %
Rabarberkompot
  • 300 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 1 spsk Maizena majsstivelse + 2 spsk. koldt vand
  • 100 g kammerjunkere
  • appelsinskal (usprøjtet) til pynt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.

  • 2.
    Kom piskefløde i en gryde sammen med sukker, appelsinskal og vanilje.

  • 3.
    Varm det op til kogepunktet og sluk for varmen.

  • 4.
    Vrid vandet af husblassen, og smelt den ud i den varme fløde.

  • 5.
    Sigt fløden over i en skål.

  • 6.
    Tag et par skefulde af yoghurten, og rør den ud i flødeblandingen.

  • 7.
    Gentag med et par skefulde mere, så flødeblandingen langsomt bliver kølet ned.

  • 8.
    På den måde undgår du, at husblassen klumper.

  • 9.
    Fortsæt med resten af yoghurten.

  • 10.
    Hæld blandingen i portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 2 timer.

  • 11.
    Til rabarberkompot skæres rabarber i skiver på et par centimeter.

  • 12.
    Kom vand og sukker i en gryde med kornene fra vaniljen samt resten af stangen og revet ingefær.

  • 13.
    Varm det op ved middel varme, så sukkeret smelter.

  • 14.
    Kom derpå rabarberne i, og kog dem møre – ca. 10 min. ved svag varme.

  • 15.
    Tag de møre rabarberstykker op med en hulske, og læg dem til side.

  • 16.
    Jævn siruppen i gryden med maizena, som du først rører op med vand.

  • 17.
    Kom rabarberne tilbage i gryden, sluk for varmen, og lad kompotten køle af.

  • 18.
    Server panna cottaen med rabarberkompot, drys af knuste kammerjunkere og lidt revet appelsinskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11366 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
871 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 4.4 %2.3 g
Kulhydrat: 46.5 %23.8 g
Fedt: 49.1 %11.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;