HjemOpskrifterWok med hakket okse, broccoli og hoisinsauce

Wok med hakket okse, broccoli og hoisinsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 dl jasminris
  • 6 dl vand
  • 0.5 tsk salt
  • 1 broccoli
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk kokosolie eller vindruekerneolie
  • 600 g hakket oksekød
  • 1 spsk hakket frisk ingefær
  • 1 dl hoisinsauce
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 dl thai-basilikum (kan erstattes med alm basilikum)
  • 2 spsk ristede sesamfrø

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom jasminris og vand i en gryde sammen med salt.

  • 2.
    Når det koger, sænkes temperaturen og risene simrer under låg i 12 min.

  • 3.
    Sluk for varmen og lad risene trække i 10 min.

  • 4.
    Skær imens broccoli i buketter og skær forårsløg i skiver.

  • 5.
    Hak hvidløget fint.

  • 6.
    Varm olien i en wok og brun oksekødet godt.

  • 7.
    Tilsæt hvidløg, ingefær og broccoli og vend det rundt i wokken.

  • 8.
    Efter et par minutter tilsættes hoisinsauce og soja.

  • 9.
    Lad retten varme igennem og server med drys af iturevet thaibasilikum og sesam og med jasminris til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11251 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
544 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 25 %8.0 g
Kulhydrat: 43 %13.8 g
Fedt: 32 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;