HjemOpskrifterWhiskeyflamberet ribeye med cremet pebersauce og kartoffel-selleripuré

Whiskeyflamberet ribeye med cremet pebersauce og kartoffel-selleripuré

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g knoldselleri
  • 500 g bagekartofler
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk hvid peber
  • 4 ribeye-steaks
  • salt & sort peber
  • 1 spsk smør
  • 4 cl whisky
  • sort peberkorn knust groft
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl vand
  • 150 g creme fraiche 38%

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i grove tern.

  • 2.
    Kog dem møre i usaltet vand og mos sammen med 2 spsk smør til en fin puré.

  • 3.
    Smag til med salt og hvid peber.

  • 4.
    Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem 2-3 min. pr. side.

  • 5.
    Hæld whisky over og flamber bøfferne.

  • 6.
    Tag dem op af panden og lad dem hvile på en lun tallerken.

  • 7.
    Hak skalotteløg fint og kom dem i panden sammen med knuste peberkorn.

  • 8.
    Steg det sammen et minut.

  • 9.
    Tilsæt vand og lad det koge lidt ind.

  • 10.
    Rør til sidst creme fraichen ud i saucen og smag til med salt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9648 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
572 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 20.7 %7.0 g
Kulhydrat: 18.4 %6.2 g
Fedt: 56.9 %8.8 g
Alkohol: 4 %0.8 g
;