Whiskeyflamberet ribeye med cremet pebersauce og kartoffel-selleripuré

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Whiskeyflamberet ribeye
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g bagekartofler

300 g knoldselleri

2 spsk smør

Hvid peber

4 ribeyesteaks

Salt og sort peber

1 spsk smør

4 cl whisky

1 tsk sorte peberkorn, knust groft

2 skalotteløg

1 dl vand

150 g creme fraiche 38%.

Sådan gør du

Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand og mos sammen med 2 spsk smør til en fin puré. Smag til med salt og hvid peber. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem 2-3 min. pr. side. Hæld whisky over og flamber bøfferne. Tag dem op af panden og lad dem hvile på en lun tallerken. Hak skalotteløg fint og kom dem i panden sammen med knuste peberkorn. Steg det sammen et minut. Tilsæt vand og lad det koge lidt ind. Rør til sidst creme fraichen ud i saucen og smag til med salt.

Energifordeling pr. person: 3855KJ/921Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,1 g.

Kulhydrat: 6,9 g.

Fedt: 12,8 g.