4 personer
500 g bagekartofler
300 g knoldselleri
2 spsk smør
Hvid peber
4 ribeyesteaks
Salt og sort peber
1 spsk smør
4 cl whisky
1 tsk sorte peberkorn, knust groft
2 skalotteløg
1 dl vand
150 g creme fraiche 38%.
Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand og mos sammen med 2 spsk smør til en fin puré. Smag til med salt og hvid peber. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem 2-3 min. pr. side. Hæld whisky over og flamber bøfferne. Tag dem op af panden og lad dem hvile på en lun tallerken. Hak skalotteløg fint og kom dem i panden sammen med knuste peberkorn. Steg det sammen et minut. Tilsæt vand og lad det koge lidt ind. Rør til sidst creme fraichen ud i saucen og smag til med salt.
Energifordeling pr. person: 3855KJ/921Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 6,9 g.
Fedt: 12,8 g.