HjemOpskrifterVildtragù med pasta

Vildtragù med pasta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 lille fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g krondyr i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakket tomat
  • 4 dl vand
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk hakket bredbladet persille (+ ekstra til pynt)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 400 g tørret tagliatelle eller fettuccine
Tilbehør
  • parmigiano reggiano

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern.

  • 2.
    Skær fennikel i tynde strimler.

  • 3.
    Hak hvidløget fint.

  • 4.
    Varm olien i en sauterpande, og brun kødet godt på alle sider.

  • 5.
    Krydr med salt og peber, og tag kødet op.

  • 6.
    Steg løg, gulerødder, bladselleri og fennikel i 5 min. i samme pande.

  • 7.
    Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut.

  • 8.
    Kom kødet tilbage i panden sammen med rødvin, tomatpuré, hakkede tomater, vand, rosmarin, persille og oregano.

  • 9.
    Lad retten simre under låg i 1½ time.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Kog pastaen efter pakkens anvisning, og servér med ragùen, revet parmesanost og et drys persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8325 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
337 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 14 %2.8 g
Kulhydrat: 68.9 %13.6 g
Fedt: 9.3 %0.8 g
Alkohol: 7.8 %0.9 g
;