HjemOpskrifterVildtgryde med chiligremolata

Vildtgryde med chiligremolata

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g krondyr i tern
  • salt og peber
  • 25 g hvedemel
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 150 g knoldselleri
  • 25 g smør
  • 2.5 dl rødvin
  • 0.5 liter kalvefond eller grøntsagsfond
  • 3 stilke frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 350 g kartofler
Chili-gremolata
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 røde chilipebre
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr det godt med salt og peber.

  • 2.
    Vend det i melet, og ryst overskydende mel fra.

  • 3.
    Skær løg i strimler, og skær gulerødder i tykke skiver.

  • 4.
    Skræl knoldselleri, og skær den i tern på 1½ cm.

  • 5.
    Smelt smørret i en gryde, og brun kødet på alle sider.

  • 6.
    Tilsæt løg, gulerødder og knoldselleri, og steg videre, til grøntsagerne begynder at tage farve.

  • 7.
    Kom rødvin og fond i, og kom timian og laurbærblade ved.

  • 8.
    Lad retten simre under låg i 1½ time.

  • 9.
    Skræl imens kartoflerne, og skær dem i både eller tern.

  • 10.
    Kom dem i gryden, og lad retten simre videre i 20 min., til kartoflerne er møre.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Til gremolata hakkes persille og chili fint og blandes med revet citronskal, knust hvidløg og salt og peber.

  • 13.
    Server gryderetten med gremolata over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8663 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
340 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 21.4 %4.3 g
Kulhydrat: 41.8 %8.4 g
Fedt: 27.4 %2.5 g
Alkohol: 9.4 %1.1 g
;