HjemOpskrifterVietnamesisk grillet gris med risnudler og urter

Vietnamesisk grillet gris med risnudler og urter

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Marinade og kød
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 400 g grisenakkefileter
Dressing
  • 0.25 dl friskpresset limesaft
  • 3 spsk fiskesauce
  • 0.5 dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 røde chilipebre
Risnudler
  • 250 g tørrede risnudler
  • 1 agurk
  • 3 gulerødder
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk basilikum eller thaibasilikum
  • 75 g saltede og ristede peanuts

Sådan gør du

  • 1.
    Skær den øverste halvdel af citrongræsset fra, og pil de yderste grove blade af bunden.

  • 2.
    Skær det i skiver, og kom det i en blender sammen med hvidløg, skalotteløg, solsikkeolie, fishsauce og sukker.

  • 3.
    Blend det til en tyk marinade, og smør det på kødet.

  • 4.
    Lad det gerne trække et par timer eller natten over.

  • 5.
    Til dressing røres limesaft sammen med fishsauce, vand og sukker.

  • 6.
    Skær chilierne i tynde skiver, og vend dem i.

  • 7.
    Tilbered risnudlerne efter pakkens anvisning.

  • 8.
    Skær agurk i tynde stænger, og riv guleroden groft.

  • 9.
    Vend begge dele sammen med nudler, plukkede krydderurter og dressingen.

  • 10.
    Grill kødet 5 min. pr. side, og skær i skiver.

  • 11.
    Drys grofthakkede peanuts over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10486 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
658 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 18.9 %7.3 g
Kulhydrat: 43.9 %17.0 g
Fedt: 37.2 %6.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;