Vegetarkarry med kartofler, blomkål og kokosmælk

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Vegetarkarry med kartofler, blomkål og kokosmælk
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g kartofler

1 løg. 1 fed hvidløg

3 dl basmatiris

4½ dl vand

Salt

2 spsk. smør eller olie

1 spsk. finthakket ingefær

1½ spsk. karrypulver

1½ spsk. hvedemel

1 dåse kokosmælk

1 blomkål

150 g sugarsnap-ærter 

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær løg i små tern, og hak hvidløget fint. Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt, og bring det til kogepunktet. Sænk så varmen, og kom låg på. Lad risene koge i 12 min. Sluk for varmen, og lad dem trække i 10 min. Imens risene koger, smeltes smør eller olie i en gryde, og løgene kommes i og steger et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg det med i 1 minut. Kom karry og hvedemel i, og steg det 1 minut. Tilsæt kokosmælk og rør rundt, så der ingen melklumper er. Kom lidt salt i. Tilsæt kartoflerne, og lad dem simre under låg i 15 min. Del imens blomkålen i små buketter. Kom dem i karryen, og lad dem koge med i 5 min. Tilsæt til sidst sugarsnaps, og giv dem 3-4 min. Servér med basmatiris og evt. koriander, chili og chutney.

 

Energi pr. person: 2649KJ/633Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,5 g. 
Kulhydrat: 13,4 g. 
Fedt: 4,8 g.