HjemOpskrifterVegetarkarry med kartofler, blomkål og kokosmælk

Vegetarkarry med kartofler, blomkål og kokosmælk

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vand
  • salt
  • 2 spsk smør eller olie
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1.5 spsk karry
  • 1.5 spsk hvedemel
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 blomkål
  • 150 g sukkerærter

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

  • 2.
    Skær løg i små tern, og hak hvidløget fint.

  • 3.
    Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt, og bring det til kogepunktet.

  • 4.
    Sænk så varmen, og kom låg på.

  • 5.
    Lad risene koge i 12 min.

  • 6.
    Sluk for varmen, og lad dem trække i 10 min.

  • 7.
    Imens risene koger, smeltes smør eller olie i en gryde, og løgene kommes i og steger et par minutter.

  • 8.
    Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg det med i 1 minut.

  • 9.
    Kom karry og hvedemel i, og steg det 1 minut.

  • 10.
    Tilsæt kokosmælk og rør rundt, så der ingen melklumper er.

  • 11.
    Kom lidt salt i.

  • 12.
    Tilsæt kartoflerne, og lad dem simre under låg i 15 min.

  • 13.
    Del imens blomkålen i små buketter.

  • 14.
    Kom dem i karryen, og lad dem koge med i 5 min.

  • 15.
    Tilsæt til sidst sugarsnaps, og giv dem 3-4 min.

  • 16.
    Servér med basmatiris og evt. koriander, chili og chutney.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10393 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
431 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 9.6 %2.4 g
Kulhydrat: 53.7 %13.6 g
Fedt: 36.7 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;