4 personer
500 g kartofler
1 løg. 1 fed hvidløg
3 dl basmatiris
4½ dl vand
Salt
2 spsk. smør eller olie
1 spsk. finthakket ingefær
1½ spsk. karrypulver
1½ spsk. hvedemel
1 dåse kokosmælk
1 blomkål
150 g sugarsnap-ærter
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær løg i små tern, og hak hvidløget fint. Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt, og bring det til kogepunktet. Sænk så varmen, og kom låg på. Lad risene koge i 12 min. Sluk for varmen, og lad dem trække i 10 min. Imens risene koger, smeltes smør eller olie i en gryde, og løgene kommes i og steger et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg det med i 1 minut. Kom karry og hvedemel i, og steg det 1 minut. Tilsæt kokosmælk og rør rundt, så der ingen melklumper er. Kom lidt salt i. Tilsæt kartoflerne, og lad dem simre under låg i 15 min. Del imens blomkålen i små buketter. Kom dem i karryen, og lad dem koge med i 5 min. Tilsæt til sidst sugarsnaps, og giv dem 3-4 min. Servér med basmatiris og evt. koriander, chili og chutney.
Energi pr. person: 2649KJ/633Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g.
Kulhydrat: 13,4 g.
Fedt: 4,8 g.