HjemOpskrifterVegetarisk tex-mex gryde

Vegetarisk tex-mex gryde

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie eller smør
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 dl vand
  • 400 g hakkede tomater
  • 150 g sorte bønner
  • 300 g tørrede røde linser
  • salt og sort peber
  • 150 g majs
  • 1 bundt forårsløg
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 100 g cheddarost, 22%
  • 1 bundt frisk koriander
  • 0.5 pose tortillachips med salt
evt:
  • frisk chili
  • limefrugt i både

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg og gulerødder i små tern og hak hvidløg fint.

  • 2.
    Varm fedtstoffet i en gryde og steg løg og gulerødder i 2 min. ved middel varme.

  • 3.
    Tilsæt hvidløg, spidskommen, paprika, og koriander og steg videre et minut.

  • 4.
    Kom vand, hakkede tomater, bønner og linser i og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Lad retten simre i 10 min. og tilsæt så majs.

  • 6.
    Skær forårsløg i tynde skiver og server retten med creme fraiche, cheddar, forårsløg, tortillachips, koriander og evt. chili og lidt lime.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9602 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
521 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 24.5 %7.5 g
Kulhydrat: 43.2 %13.2 g
Fedt: 32.3 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;