HjemOpskrifterVarm grøntsagssuppe med kartofler, tomat og snackpeber

Varm grøntsagssuppe med kartofler, tomat og snackpeber

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk revet frisk ingefær
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt kanel
  • 150 g gulerødder
  • 500 g tomater
  • 250 g kartofler
  • 375 g røde snackpebere
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl tørrede røde linser
  • 100 g broccoli
  • 250 g butterbeans
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sort peber
pynt:
  • 4 spsk Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 dl kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie i en varm gryde.

  • 2.
    Tilføj ingefær, spidskommen og kanel.

  • 3.
    Lad det sautere i 2-3 minutter og vend undervejs.

  • 4.
    Skær gulerødder i grove tern, tomater i både og kartofler og snackpeber i mundrette stykker, og kom det i gryden.

  • 5.
    Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser.

  • 6.
    Lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er bløde og kartoflerne møre.

  • 7.
    Inden servering tilsættes broccoli i små buketter og butter beans.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Anret suppen i skåle og top med creme fraiche og hakket persille.

  • 10.
    Tip: Kom gerne ½ tsk chilipulver eller ½ tsk cayennepeber i, hvis suppen skal være stærk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7545 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
219 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 20.3 %2.6 g
Kulhydrat: 52 %6.7 g
Fedt: 27.7 %1.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;