Varm grøntsagssuppe med kartofler, tomat og snackpeber

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Varm grøntsagssuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk neutral olie

2 spsk revet ingefær

2 tsk spidskommen

2 tsk kanel

150 g gulerødder

500 g tomater

250 g kartofler

375 g snackpeber

1 dåse hakkede tomater

1 l grøntsagsbouillon

2 dl røde linser

100 g broccoli

250 g udblødte, kogte butter beans

2 tsk salt

2 tsk peber

 

Pynt:

4 spsk creme fraiche

1 dl grofthakket persille

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie i en varm gryde. Tilføj ingefær, spidskommen og kanel. Lad det sautere i 2-3 minutter og vend undervejs. Skær gulerødder i grove tern, tomater i både og kartofler og snackpeber i mundrette stykker, og kom det i gryden. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser. Lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er bløde og kartoflerne møre. Inden servering tilsættes broccoli i små buketter og butter beans. Smag til med salt og peber.

Anret suppen i skåle og top med creme fraiche og hakket persille.

Tip: Kom gerne ½ tsk chilipulver eller ½ tsk cayennepeber i, hvis suppen skal være stærk.

 

Energi pr. person: 2045 kJ /487 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 8,0 g