4 personer
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk neutral olie
2 spsk revet ingefær
2 tsk spidskommen
2 tsk kanel
150 g gulerødder
500 g tomater
250 g kartofler
375 g snackpeber
1 dåse hakkede tomater
1 l grøntsagsbouillon
2 dl røde linser
100 g broccoli
250 g udblødte, kogte butter beans
2 tsk salt
2 tsk peber
Pynt:
4 spsk creme fraiche
1 dl grofthakket persille
Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie i en varm gryde. Tilføj ingefær, spidskommen og kanel. Lad det sautere i 2-3 minutter og vend undervejs. Skær gulerødder i grove tern, tomater i både og kartofler og snackpeber i mundrette stykker, og kom det i gryden. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser. Lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er bløde og kartoflerne møre. Inden servering tilsættes broccoli i små buketter og butter beans. Smag til med salt og peber.
Anret suppen i skåle og top med creme fraiche og hakket persille.
Tip: Kom gerne ½ tsk chilipulver eller ½ tsk cayennepeber i, hvis suppen skal være stærk.
Energi pr. person: 2045 kJ /487 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 8,0 g