Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Varm grøntsagssuppe med kartofler, tomat og snackpeber

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk neutral olie

2 spsk revet ingefær

2 tsk spidskommen

2 tsk kanel

150 g gulerødder

500 g tomater

250 g kartofler

375 g snackpeber

1 dåse hakkede tomater

1 l grøntsagsbouillon

2 dl røde linser

100 g broccoli

250 g udblødte, kogte butter beans

2 tsk salt

2 tsk peber

 

Pynt:

4 spsk creme fraiche

1 dl grofthakket persille

Om råvarerne

Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie i en varm gryde. Tilføj ingefær, spidskommen og kanel. Lad det sautere i 2-3 minutter og vend undervejs. Skær gulerødder i grove tern, tomater i både og kartofler og snackpeber i mundrette stykker, og kom det i gryden. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser. Lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er bløde og kartoflerne møre. Inden servering tilsættes broccoli i små buketter og butter beans. Smag til med salt og peber.

Anret suppen i skåle og top med creme fraiche og hakket persille.

Tip: Kom gerne ½ tsk chilipulver eller ½ tsk cayennepeber i, hvis suppen skal være stærk.

 

Energi pr. person: 2045 kJ /487 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 8,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Varm grøntsagssuppe

Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie i en varm gryde. Tilføj ingefær, spidskommen og kanel. Lad det sautere i 2-3 minutter og vend undervejs. Skær gulerødder i grove tern, tomater i både og kartofler og snackpeber i mundrette stykker, og kom det i gryden. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser. Lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er bløde og kartoflerne møre. Inden servering tilsættes broccoli i små buketter og butter beans. Smag til med salt og peber.

Anret suppen i skåle og top med creme fraiche og hakket persille.

Tip: Kom gerne ½ tsk chilipulver eller ½ tsk cayennepeber i, hvis suppen skal være stærk.

 

Energi pr. person: 2045 kJ /487 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 8,0 g