HjemOpskrifterVaniljeis med butterscotch

Vaniljeis med butterscotch

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Muscovado butterscotch sauce
  • 50 g smør
  • 100 g muscovadosukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 knivspids fint salt
Is
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 1 dåse kondenseret mælk (397 g.)
  • 3 dl piskefløde
Tilbehør
  • 2 blandede bær

Sådan gør du

  • 1.
    Kom smør, muscovadosukker, piskefløde og salt i en gryde og smelt det sammen.

  • 2.
    Lad det småkoge i 5 min., og lad det så køle af, så det tykner og bliver som karamel.

  • 3.
    Til is piskes æggeblommer luftige med sukker og vaniljepaste.

  • 4.
    Rør det sammen med kondenseret mælk og piskefløde, og frys det til is i en ismaskine.

  • 5.
    Kom halvdelen af den softice-bløde is i en beholder, lav lidt fordybninger i den, og kom halvdelen af butterscotchsaucen over.

  • 6.
    Top med resten af isen, og kom resten af butterscotchsaucen over.

  • 7.
    Brug en kniv til at lave swirls i isen, og lad den fryse færdig i fryseren i 3 timer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13585 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1221 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 5.4 %3.9 g
Kulhydrat: 32.4 %23.3 g
Fedt: 62.2 %20.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;