HjemOpskrifterVandbakkelser med nøddecreme/nutella

Vandbakkelser med nøddecreme/nutella

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
vandbakkelser:
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 90 g smør
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 120 g hvedemel
  • 3 mellemstore æg
fyld:
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 tsk flormelis
  • 10 spsk hasselnøddecreme eller nutella
  • 1 tsk flormelis til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Varm ovnen op til 200°C.

  • 2.
    Kom mælk, vand, smør, salt og sukker i en gryde og kog det op, til smørret er smeltet, og salt og sukker er opløst.

  • 3.
    Sigt melet ned i gryden og rør godt rundt, mens det varmes op i bunden af gryden.

  • 4.
    Kom dejen over i en skål, og lad den køle af i 5-10 min.

  • 5.
    Rør æggene let sammen og tilsæt halvdelen til dejen.

  • 6.
    Rør grundigt, til det hele er optaget i dejen, og kom så den sidste halvdel af æggene i og rør videre, til dejen er blank og elastisk.

  • 7.
    Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt 12 små boller ud på en bageplade med bagepapir.

  • 8.
    Husk at lave plads imellem dem, da de hæver meget.

  • 9.
    Du kan også bare sætte dejen med to teskeer.

  • 10.
    Kom vandbakkelserne i ovnen, og sænk med det samme temperaturen til 175°C.

  • 11.
    Bag vandbakkelserne i 30-40 min.

  • 12.
    Du må ikke åbne ovndøren den første halvdel af bagetiden, da de så vil kollapse.

  • 13.
    Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

  • 14.
    Til fyld piskes fløde til skum.

  • 15.
    Kom flormelis og nøddecreme i og pisk videre til du har en luftig, lysebrun creme.

  • 16.
    Kom cremen i sprøjtepose med stjernetylle.

  • 17.
    Flæk vandbakkelserne og fyld dem med cremen.

  • 18.
    Pynt evt. med flormelis gennem en sigte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13162 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1318 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 6.1 %4.8 g
Kulhydrat: 27.4 %21.2 g
Fedt: 66.5 %23.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;