HjemOpskrifterValentinsdessert – Pære Belle Helene

Valentinsdessert – Pære Belle Helene

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 vaniljestang
  • 4 mellemstor pærer
  • 4 dl vand
  • 200 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 knivspids flagesalt
  • vaniljeflødeis som tilbehør

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skræl pærerne og lad stilkene sidde på.

  • 2.
    Skær det allernederste af bunden, så pærerne kan stå uden at vælte.

  • 3.
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  • 4.
    Kom korn og vaniljestang i en gryde sammen med vand og sukker og varm det op, så sukkeret smelter.

  • 5.
    Kom pærerne i og lad dem simre ved svag varme i 20 min.

  • 6.
    Sluk for varmen og lad pærerne køle af i siruppen.

  • 7.
    Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

  • 8.
    Varm fløden op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den hakkede chokolade.

  • 9.
    Lad chokoladen stå og smelte og rør det så sammen til en glat chokoladesauce.

  • 10.
    Kom et nip salt i.

  • 11.
    Sæt en pære på en desserttallerken og kom en kugle vaniljeis ved siden af.

  • 12.
    Hæld den varme chokoladesauce over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8269 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
588 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 2 %0.7 g
Kulhydrat: 68.6 %23.7 g
Fedt: 29.4 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;