HjemOpskrifterUrtefletbrød

Urtefletbrød

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 2.5 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 g salt
  • 500 g hvedemel
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g blødt smør
  • salt og peber
  • 0.5 dl mælk til pensling

Sådan gør du

  • 1.
    Rør vand sammen med æg og gær.

  • 2.
    Tilsæt olivenolie og salt, og ælt melet i.

  • 3.
    Ælt dejen grundigt, så den er sammenhængende og elastisk.

  • 4.
    Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.

  • 5.
    Hak imens krydderurterne fint, og bland dem med knust hvidløg og smør.

  • 6.
    Krydr smørret med lidt salt og peber.

  • 7.
    Rul dejen ud til et rektangel i ca. 1 cm tykkelse på et meldrysset bord.

  • 8.
    Smør kryddersmørret ud på dejen, og rul den sammen på den lange led.

  • 9.
    Brug en skarp kniv til at skære ned igennem dejrullen, så den hænger sammen i den ene ende, men får 2 ”ben”.

  • 10.
    Vend de stribede lag opad, og sno de to ben rundt om hinanden.

  • 11.
    Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og fastgør de to ender under brødet.

  • 12.
    Dæk med et fugtigt klæde, og lad brødet efterhæve i 45 min.

  • 13.
    Pensl med mælk, og bag brødet ved 200 °C i ca. 30 min.

  • 14.
    Spises lunt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11727 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1159 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 7.8 %5.3 g
Kulhydrat: 53.6 %36.5 g
Fedt: 38.6 %12.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;