HjemOpskrifterUngernes kylling i karry med kokosmælk

Ungernes kylling i karry med kokosmælk

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g kyllingebryst
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0.5 rød chilipeber
  • 1 grøn squash
  • 2 gulerødder
  • 1 æble
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 2 tsk garam masala
  • salt og sort peber
  • 0.5 liter vand
  • 2 spsk koncentreret kyllingefond
  • 2 dåser kokosmælk

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kyllingen i mindre stykker.

  • 2.
    Hak løg, hvidløg og chili groft.

  • 3.
    Riv squash, gulerødder og æble groft.

  • 4.
    Varm olien i en satuerpande og steg kyllingen til den er gennemstegt, ca. 10 min.

  • 5.
    Tag dem op og læg til side.

  • 6.
    Steg løg, hvidløg og chili i panden og tilsæt efter et par minutter karry og garam masala.

  • 7.
    Steg videre et minut og tilsæt så squash, gulerødder og æble og steg videre i 5 min.

  • 8.
    Krydr med salt og peber og kom vand og kyllingefond i.

  • 9.
    Lad saucen simre i 20 min. under låg, til grøntsagerne er møre.

  • 10.
    Blend det med en stavblender.

  • 11.
    Sænk varmen og kom kokosmælk og kylling i.

  • 12.
    Lad det varme op i saucen uden at den koger.

  • 13.
    Hvis du ønsker flere grøntsager, kan du tilsætte buketter af blomkål eller broccoli.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9449 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
424 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 24.5 %6.1 g
Kulhydrat: 11 %2.7 g
Fedt: 64.5 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;