HjemOpskrifterUltimative klassiske fiskedeller med tartarsauce

Ultimative klassiske fiskedeller med tartarsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
tartarsauce:
  • 50 g mayonnaise
  • 100 g økologisk creme fraiche 9%
  • 2 spsk kapers
  • 1 syltet drueagurk
  • 0.5 bundt frisk dild
  • 2 spsk estragonblade
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • salt og sort peber
fiskefrikadeller:
  • 500 g lyssejfileter (eller en anden form for hvid fisk)
  • 1 mellem løg
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 0.5 dl letmælk
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk fint salt
  • godt med friskkværnet hvid peber
  • 0.5 bundt frisk dild
  • 25 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tartarsauce: Bland mayonnaise og creme fraiche.

  • 2.
    Hak kapers og drueagurk fint og kom i sammen med hakket dild, hakket estragon og citronskal.

  • 3.
    Smag til med salt og hvid peber.

  • 4.
    Fiskefrikadeller: Hak fisken groft i en foodprocessor.

  • 5.
    Kom farsen i en skål og bland med revet løg, æg, hvedemel, mælk, fløde og salt.

  • 6.
    Krydr med hvid peber og rør hakket dild i.

  • 7.
    Lad farsen trække i køleskabet en halv time.

  • 8.
    Brug to spiseskeer til at forme frikadellerne og steg dem i både smør og olie ved middel varme, ca. 5 min. pr. side.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9962 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
787 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 21.5 %9.9 g
Kulhydrat: 10.4 %4.8 g
Fedt: 68.1 %14.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;