4 personer
Tartarsauce:
50 g mayonnaise
100 g creme fraiche 9%
2 spsk. kapers
1 drueagurk.
½ potte dild
2 spsk. frisk estragon
1 tsk. revet usprøjtet citronskal
Salt og sort peber
Fiskefrikadeller:
500 g hvid fisk f.eks. lyssej, kuller eller torsk
1 mellem løg
2 æg. 50 g hvedemel
½ dl letmælk
2 dl piskefløde
1 tsk. fint salt
Godt med hvid peber
½ potte dild
25 g smør
2 spsk. smagsneutral olie
Tartarsauce: Bland mayonnaise og creme fraiche. Hak kapers og drueagurk fint og kom i sammen med hakket dild, hakket estragon og citronskal. Smag til med salt og hvid peber.
Fiskefrikadeller: Hak fisken groft i en foodprocessor. Kom farsen i en skål og bland med revet løg, æg, hvedemel, mælk, fløde og salt. Krydr med hvid peber og rør hakket dild i. Lad farsen trække i køleskabet en halv time. Brug to spiseskeer til at forme frikadellerne og steg dem i både smør og olie ved middel varme, ca. 5 min. pr. side.
Energi pr. person: 2433KJ/581Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,4 g.
Kulhydrat: 5 g.
Fedt: 13,9 g.