Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Them Andelsmejeri
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Tykstegsbøffer med stegt spidskål og forårssalat
Tykstegsbøffer med stegt spidskål og forårssalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 spsk rapsolie
4 4 tykstegsbøffer (1 pr. person)
100 g smør
salt
friskkværnet peber
12 cherrytomater på stilk
1 spidskål
1 citron (usprøjtet)
1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
2 hoveder hjertesalat
6 radiser
100 g sukkerærter
6 grønne asparges
1 håndfuld krydderurt (fx tallerkensmækker)
Citronvinaigrette:
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
1 salt
1 friskkværnet peber
Rugbrødscrumble:
2 skiver rugbrød
2 spsk olivenolie
Sådan gør du
1.
Tag tykstegsbøfferne ud 15 minutter, inden de skal steges.
2.
Drys med salt på begge sider, og lad dem trække i 5 minutter.
3.
Dup med køkkenrulle på begge sider, så bøfferne er helt tørre inden stegning.
4.
Varm en pande godt op, og kom rapsolie på (steg dem over to omgange eller på to pander).
5.
Steg bøfferne i 3-4 minutter på begge sider, afhængigt af tykkelsen.
6.
Når bøfferne vendes, tilsættes smør til panden, som bøfferne overhældes med.
7.
Lad stilktomaterne stege med de sidste 3-4 minutter.
8.
Lad bøfferne hvile i 5 minutter inden servering.
9.
Del spidskål i 4 stykker og steg dem møre i rapsolie på en grillpande.
10.
Lige inden spidskålen er færdig, tilsættes smør, som den færdigtilberedes i.
11.
Krydr både bøf og spidskål med salt og friskkværnet peber.
12.
Drys spidskålen med hakket persille og revet citronskal.
13.
Smuldr rugbrød i små stykker og kom det på en bageplade med bagepapir.
14.
Dryp olivenolie over og vend det godt sammen.
15.
Bag det ved 180 °C i ca. 15 minutter og rør i det undervejs. Lad det herefter køle af.
16.
Hak hjertesalat groft.
17.
Rør alle ingredienser til citronvinaigrette sammen, og smag til med salt og peber. Vend det i salaten.
18.
Skær asparges og sukkerærter ud i mundrette stykker, riv radiser tyndt på et mandolinjern og bland i salaten.
19.
Top med rugbrødscrumble og tallerkensmækker.
Forår
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9746 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
504 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.3 g
Protein:
5.3 %
1.6 g
Kulhydrat:
21.7 %
6.4 g
Fedt:
73 %
10.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;