HjemOpskrifterTykstegsbøffer med stegt spidskål og forårssalat

Tykstegsbøffer med stegt spidskål og forårssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 spsk rapsolie
  • 4 4 tykstegsbøffer (1 pr. person)
  • 100 g smør
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 12 cherrytomater på stilk
  • 1 spidskål
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
  • 2 hoveder hjertesalat
  • 6 radiser
  • 100 g sukkerærter
  • 6 grønne asparges
  • 1 håndfuld krydderurt (fx tallerkensmækker)
Citronvinaigrette:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 salt
  • 1 friskkværnet peber
Rugbrødscrumble:
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • 1.
    Tag tykstegsbøfferne ud 15 minutter, inden de skal steges.

  • 2.
    Drys med salt på begge sider, og lad dem trække i 5 minutter.

  • 3.
    Dup med køkkenrulle på begge sider, så bøfferne er helt tørre inden stegning.

  • 4.
    Varm en pande godt op, og kom rapsolie på (steg dem over to omgange eller på to pander).

  • 5.
    Steg bøfferne i 3-4 minutter på begge sider, afhængigt af tykkelsen.

  • 6.
    Når bøfferne vendes, tilsættes smør til panden, som bøfferne overhældes med.

  • 7.
    Lad stilktomaterne stege med de sidste 3-4 minutter.

  • 8.
    Lad bøfferne hvile i 5 minutter inden servering.

  • 9.
    Del spidskål i 4 stykker og steg dem møre i rapsolie på en grillpande.

  • 10.
    Lige inden spidskålen er færdig, tilsættes smør, som den færdigtilberedes i.

  • 11.
    Krydr både bøf og spidskål med salt og friskkværnet peber.

  • 12.
    Drys spidskålen med hakket persille og revet citronskal.

  • 13.
    Smuldr rugbrød i små stykker og kom det på en bageplade med bagepapir.

  • 14.
    Dryp olivenolie over og vend det godt sammen.

  • 15.
    Bag det ved 180 °C i ca. 15 minutter og rør i det undervejs. Lad det herefter køle af.

  • 16.
    Hak hjertesalat groft.

  • 17.
    Rør alle ingredienser til citronvinaigrette sammen, og smag til med salt og peber. Vend det i salaten.

  • 18.
    Skær asparges og sukkerærter ud i mundrette stykker, riv radiser tyndt på et mandolinjern og bland i salaten.

  • 19.
    Top med rugbrødscrumble og tallerkensmækker.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13942 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
722 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 6.2 %2.6 g
Kulhydrat: 29.1 %12.3 g
Fedt: 64.7 %12.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;