HjemOpskrifterTykstegsbøf med sommersalat, grillet avocado og bagte kartofler

Tykstegsbøf med sommersalat, grillet avocado og bagte kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g små nye kartofler
  • 4 spsk rapsolie
  • 2 tsk flagesalt
  • 4 fileter af tykstegsbøffer
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 tsk fint salt
  • 1 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 4 avocadoer
  • 1 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Salat
  • 50 g rucolasalat
  • 50 g blandet salat gerne crisp
  • 100 g ærter i bælg
  • 150 g jordbær
  • 50 g feta
  • 15 g pinjekerner
Limedressing
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • 3 spsk olivenolie
  • 0.25 tsk fint salt
  • 0.25 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Vask små kartofler grundigt og kom dem i et ovnfast fad.

  • 2.
    Hæld olie over og vend det godt sammen med kartoflerne.

  • 3.
    Bag ved 180 grader i 30-40 minutter eller til de er gyldne. Drys med salt.

  • 4.
    Tag tykstegsbøfferne ud 20 minutter inden de skal steges.

  • 5.
    Drys dem med fint salt på begge sider og lad dem trække.

  • 6.
    Dyp dem tørre med et stykke papir og pensl med olie på begge sider.

  • 7.
    Læg dem på direkte varme på grillen og steg dem i 1-2 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen.

  • 8.
    Lad dem trække i 5 minutter inden de skæres ud. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

  • 9.
    Imens bøfferne trækker, deles avocadoerne på midten, stenene fjernes, og de lægges med skærefladen ned mod grillristen og steges, til de har fået grillstriber. Drys med salt og peber.

  • 10.
    Bland rucola og crisp salat sammen i en skål.

  • 11.
    Rør alle ingredienser til limedressing sammen, hæld det over salaten og vend det godt sammen.

  • 12.
    Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne, og lad dem køle helt af.

  • 13.
    Skær jordbær i mundrette stykker og vend dem i salaten sammen med de friskbælgede ærter. Top salaten med feta og ristede pinjekerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13116 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
685 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 5.5 %2.2 g
Kulhydrat: 21.8 %8.8 g
Fedt: 72.7 %13.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;