HjemOpskrifterTykstegsbøf med sommersalat, grillet avocado og bagte kartofler
Tykstegsbøf med sommersalat, grillet avocado og bagte kartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
800 g små nye kartofler
4 spsk rapsolie
2 tsk flagesalt
4 fileter af tykstegsbøffer
3 spsk rapsolie
2 tsk fint salt
1 tsk flagesalt
0.5 tsk friskkværnet peber
4 avocadoer
1 tsk flagesalt
0.5 tsk friskkværnet peber
Salat
50 g rucolasalat
50 g blandet salat gerne crisp
100 g ærter i bælg
150 g jordbær
50 g feta
15 g pinjekerner
Limedressing
1 spsk friskpresset limesaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
3 spsk olivenolie
0.25 tsk fint salt
0.25 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Vask små kartofler grundigt og kom dem i et ovnfast fad.
2.
Hæld olie over og vend det godt sammen med kartoflerne.
3.
Bag ved 180 grader i 30-40 minutter eller til de er gyldne. Drys med salt.
4.
Tag tykstegsbøfferne ud 20 minutter inden de skal steges.
5.
Drys dem med fint salt på begge sider og lad dem trække.
6.
Dyp dem tørre med et stykke papir og pensl med olie på begge sider.
7.
Læg dem på direkte varme på grillen og steg dem i 1-2 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen.
8.
Lad dem trække i 5 minutter inden de skæres ud. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
9.
Imens bøfferne trækker, deles avocadoerne på midten, stenene fjernes, og de lægges med skærefladen ned mod grillristen og steges, til de har fået grillstriber. Drys med salt og peber.
10.
Bland rucola og crisp salat sammen i en skål.
11.
Rør alle ingredienser til limedressing sammen, hæld det over salaten og vend det godt sammen.
12.
Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne, og lad dem køle helt af.
13.
Skær jordbær i mundrette stykker og vend dem i salaten sammen med de friskbælgede ærter. Top salaten med feta og ristede pinjekerner.