Tropisk cheesecake med ananas og malibu

fork and spoon
Dessert
clock
90-120 min
Tropisk cheesecake
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Kokosbund

125 g digestive kiks

100 g kokosmel

115 g smør

 

Ananascurd

2 blade husblas

1½ dl ananasjuice (ikke friskpresset)

150 g lyst rørsukker

2 tsk majsstivelse (maizena)

2 spsk. vand

2 æg, str. M/L

2 æggeblommer

50 g koldt smør i tern

 

Malibuostecreme

3 blade husblas

300 g flødeost naturel

1 dl cremefraiche 18 %

95 g flormelis

1 spsk malibu (rom kan også anvendes eller helt undlades)

3 dl piskefløde

 

Ananasgelé

4 blade husblas

2½ dl ananasjuice (ikke friskpresset)

 

Ananasblomst

5-10 ultratynde skriver af ananas

 

I øvrigt

Kokosmel eller kokosflager

Rød skovsyre

 

 

Sådan gør du

Tropiske frugter og malibu møder amerikansk cheesecake. mums for en lækker kombi. en varm sommerdag og en pina colada er som skabt for hinanden, nu bare som kage. 

 

Blend kiksene til fint kiksemel. Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet, tages det af varmen og røres sammen med kiksemel og kokosmel. Tryk kokosmassen godt sammen i bunden af en springform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kokosbunden ved 200 °C varmluft i ca. 10-15 min. Lad bunden køle helt af i formen. Når den er helt kold, løsnes den forsigtigt fra formen ved at skære langs kanten med en lille kniv. Rengør formen og læg et stykke kageplast langs kanten. 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom ananasjuice og sukker i en lille gryde og lad det små- koge i 5 minutter. Tag det af varmen. Opløs majsstivelsen i vandet og rør det sammen med æg og æggeblommer i en skål. Kom ananaslagen tilbage på blusset ved medium varme, og tilsæt æggeblandingen i en tynd stråle under konstant piskning. Varm cremen op i gryden, til det tykner. Kog cremen igennem et minuts tid, mens du hele tiden rører godt i cremen, så den ikke brænder på. Rør den udblødte og afdryppede husblas i cremen. Lad ananascremen svale i 5 minutter og rør dernæst smørret i. Køl cremen let af, hæld ananascremen over kokosbunden og sæt kagen på køl i en times tid. 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Tilsæt malibu. Varm 2-3 spsk piskefløde op over vandbad og rør den udblødte husblas heri. Når husblassen er opløst, fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen, og vend det sammen med malibusaften, kom det herefter op i resten af flødeostecremen, og vend det hele sammen. På denne måde undgås, at husblassen driller og danner tråde. Pisk resten af fløden til flødeskum, og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Hæld den op i formen og glat overfladen med en spartel. Stil på køl i 2 timer. 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm ananasjuicen op og smelt husblassen heri. Lad det svale til det er fingervarmt og hæld det forsigtig over ostecremen. Stil kagen tilbage på køl i mindst 2 timer eller gerne til natten over. 

Sørg for, at ananasskiverne er ultratynde og dyppet tørre for overskydende væde. Placer ananasskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 30 min. ved 125 °C. Vend skiverne, og bag dem færdige i yderligere 30 min. Kom de tørrede ananasskiver over i muffinforme, anret dem, så de får en fin form, og lad dem lufttørre i 1 times tid, til de kan bære sig selv. 

Befri kagen fra formen og kageplast og placer den på et fad. Pynt med kokosmel/flager, ananasblomster og rød skovsyre.

 

Energi pr. person: 1352,6 KJ/ 323,1 Kcal

 

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4 g.

Kulhydrat: 22,2 g.

Fedt: 24,8 g