HjemOpskrifterTropisk cheesecake med ananas og malibu

Tropisk cheesecake med ananas og malibu

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
kokosbund:
  • 125 g digestive kiks
  • 100 g kokosmel
  • 115 g smør
ananascurd:
  • 2 blade husblas
  • 1.5 dl ananasjuice
  • 150 g lyst rørsukker
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk vand
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 50 g koldt smør i tern
malibuostecreme:
  • 3 blade husblas
  • 300 g flødeost naturel
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 95 g flormelis
  • 1 spsk malibu eller rom
  • 3 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
anansgelé:
  • 4 blade husblas
  • 2.5 dl ananasjuice
ananasblomst:
  • 10 skiver ananas (tyndeskiver)
i øvrigt:
  • kokosflage
  • rød skovsyre

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tropiske frugter og malibu møder amerikansk cheesecake. mums for en lækker kombi. en varm sommerdag og en pina colada er som skabt for hinanden, nu bare som kage.

  • 2.
    Blend kiksene til fint kiksemel.

  • 3.
    Smelt smørret i en gryde.

  • 4.
    Når smørret er smeltet, tages det af varmen og røres sammen med kiksemel og kokosmel.

  • 5.
    Tryk kokosmassen godt sammen i bunden af en springform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.

  • 6.
    Bag kokosbunden ved 200 °C varmluft i ca. 10-15 min.

  • 7.
    Lad bunden køle helt af i formen.

  • 8.
    Når den er helt kold, løsnes den forsigtigt fra formen ved at skære langs kanten med en lille kniv.

  • 9.
    Rengør formen og læg et stykke kageplast langs kanten.

  • 10.
    Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

  • 11.
    Kom ananasjuice og sukker i en lille gryde og lad det små- koge i 5 minutter.

  • 12.
    Tag det af varmen.

  • 13.
    Opløs majsstivelsen i vandet og rør det sammen med æg og æggeblommer i en skål.

  • 14.
    Kom ananaslagen tilbage på blusset ved medium varme, og tilsæt æggeblandingen i en tynd stråle under konstant piskning.

  • 15.
    Varm cremen op i gryden, til det tykner.

  • 16.
    Kog cremen igennem et minuts tid, mens du hele tiden rører godt i cremen, så den ikke brænder på.

  • 17.
    Rør den udblødte og afdryppede husblas i cremen.

  • 18.
    Lad ananascremen svale i 5 minutter og rør dernæst smørret i.

  • 19.
    Køl cremen let af, hæld ananascremen over kokosbunden og sæt kagen på køl i en times tid.

  • 20.
    Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

  • 21.
    Rør flødeost, cremefraiche, flormelis sammen i en skål til en ensartet masse.

  • 22.
    Tilsæt malibu.

  • 23.
    Varm 2-3 spsk piskefløde op over vandbad og rør den udblødte husblas heri.

  • 24.
    Når husblassen er opløst, fjernes skålen fra vandbadet.

  • 25.
    Tag et par skefulde af flødeostecremen, og vend det sammen med malibusaften, kom det herefter op i resten af flødeostecremen, og vend det hele sammen.

  • 26.
    På denne måde undgås, at husblassen driller og danner tråde.

  • 27.
    Pisk resten af fløden til flødeskum, og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

  • 28.
    Hæld den op i formen og glat overfladen med en spartel.

  • 29.
    Stil på køl i 2 timer.

  • 30.
    Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

  • 31.
    Varm ananasjuicen op og smelt husblassen heri.

  • 32.
    Lad det svale til det er fingervarmt og hæld det forsigtig over ostecremen.

  • 33.
    Stil kagen tilbage på køl i mindst 2 timer eller gerne til natten over.

  • 34.
    Sørg for, at ananasskiverne er ultratynde og dyppet tørre for overskydende væde.

  • 35.
    Placer ananasskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 30 min. ved 125 °C.

  • 36.
    Vend skiverne, og bag dem færdige i yderligere 30 min.

  • 37.
    Kom de tørrede ananasskiver over i muffinforme, anret dem, så de får en fin form, og lad dem lufttørre i 1 times tid, til de kan bære sig selv.

  • 38.
    Befri kagen fra formen og kageplast og placer den på et fad.

  • 39.
    Pynt med kokosmel/flager, ananasblomster og rød skovsyre.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25643 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1174 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 4.9 %3.4 g
Kulhydrat: 29.7 %20.5 g
Fedt: 64.8 %20.6 g
Alkohol: 0.6 %0.2 g
;