Toscansk suppe med kylling, grønkål, svampe og bønner

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Toscansk suppe med kylling, grønkål, svampe og bønner
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kyllingeskrog (fx resterne fra en kylling, du har stegt en anden dag)

1 porre

2 l vand 

250 g champignon eller shitake 

1 spsk. olivenolie 

1 kvist rosmarin 

1 dåse bønner, f.eks. kidneybønner eller kikærter 

1 dåse cherrytomater 

Ca. 200 g kogt eller stegt kyllingekød

150 g grønkål 

Evt. lidt god olivenolie til servering 

Sådan gør du

Kom skroget i en gryde sammen med porrens mørkegrønne top. Hæld vand over og lad det simre under låg i 1½ time. Sigt suppen og kassér skrog og porre. Skim evt. lidt af fedtet fra. Skær champignon og resten af porren i skiver og svits dem i en ren gryde med olivenolie. Tilsæt rosmarin og hæld suppen over. Kom bønner og cherrytomater i og lad suppen simre i 10 min. Pil kyllingekødet i mindre stykker. Pluk grønkål i mindre stykker og kom det i suppen sammen med kyllingekødet. Varm det igennem i 5 min. Smag til med salt og peber. Servér gerne med et dryp god olivenolie.

 

Energi pr. person: 1093KJ/261Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 1,6 g