HjemOpskrifterToscansk suppe med kylling, grønkål, svampe og bønner

Toscansk suppe med kylling, grønkål, svampe og bønner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kyllingeskrog (fx. rester fra en kylling)
  • 1 porre
  • 2 liter vand
  • 250 g champignoner eller shitake
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 dåse sort bønne eller andre bøner f.eks. kikærter
  • 1 dåse cherrytomat
  • 200 g kogt eller stegt kyllinger
  • 150 g grønkål
  • evt. lidt god olivenolie til severing

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom skroget i en gryde sammen med porrens mørkegrønne top.

  • 2.
    Hæld vand over og lad det simre under låg i 1½ time.

  • 3.
    Sigt suppen og kassér skrog og porre.

  • 4.
    Skim evt. lidt af fedtet fra.

  • 5.
    Skær champignon og resten af porren i skiver og svits dem i en ren gryde med olivenolie.

  • 6.
    Tilsæt rosmarin og hæld suppen over.

  • 7.
    Kom bønner og cherrytomater i og lad suppen simre i 10 min.

  • 8.
    Pil kyllingekødet i mindre stykker.

  • 9.
    Pluk grønkål i mindre stykker og kom det i suppen sammen med kyllingekødet.

  • 10.
    Varm det igennem i 5 min.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Servér gerne med et dryp god olivenolie.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4424 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
123 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 32.9 %2.4 g
Kulhydrat: 32.5 %2.4 g
Fedt: 34.6 %1.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;