Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Torsk med sennepssauce, smørstegte gulerødder og fennikelsalat
Torsk med sennepssauce, smørstegte gulerødder og fennikelsalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Torsk
600 g torskefilet uden skind
4½ tsk salt
100 g smør
2 spsk smagsneutral olie til stegning
Smørstegte gulerødder:
400 g gulerødder
100 g smør
2 spsk olie
4½ tsk salt
1 g friskkværnet peber
Sennepsauce:
100 g smør
50 g hvedemel
6½ dl mælk
4½ tsk salt
1 tsk hvid peber
2 spsk grov sennep
3 spsk friskpresset citronsaft
Fennikesalat:
200 g fennikler
1 dl edamamebønner, uden bælg
1 æble
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk ahornsirup
3 spsk friskpresset citronsaft
4½ tsk salt
1 g friskkværnet peber
Pynt:
skovsyre
SÅDAN GØR DU
1.
Drys torskefileterne med salt og lad det temperere i 15 minutter.
2.
Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker.
3.
Varm en pande op med smør og olie.
4.
Steg gulerødderne ved middelvarme i ca. 15 minutter, til de er gyldne og møre.
5.
Krydr med salt og peber.
6.
Til sennepssauce smeltes smør i en lille gryde.
7.
Pisk mel i og tilsæt mælk lidt ad gangen, til saucen er glat.
8.
Lad den småkoge i 6-8 minutter og krydr med salt og peber.
9.
Lige inden servering smages saucen til med grov sennep og citronsaft.
10.
Snit fennikel fint, og bland det sammen med edamamebønner og æble i tynde skiver.
11.
Bland herefter alle ingredienser til dressingen sammen.
12.
Vend fennikelsalaten med dressingen lige inden servering.
13.
Varm en pande op med smør og olie.
14.
Steg torskefileterne ved middelvarme med filetsiden nedad i 2-3 minutter.
15.
Vend dem forsigtigt og lad dem stege i yderligere 1-2 minutter.
16.
Anret stegt torsk med sennepssauce, fennikelsalat pyntet med skovsyre og smørstegte gulerødder.
Grøntsager
Fisk og skaldyr
Salater
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11869 kj / 2837 kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kj / 118 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
22.5 %
6.5 g
Kulhydrat:
20.6 %
6.0 g
Fedt:
56.9 %
7.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;