HjemOpskrifterTorsk med sennepssauce, smørstegte gulerødder og fennikelsalat

Torsk med sennepssauce, smørstegte gulerødder og fennikelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Torsk
  • 600 g torskefilet uden skind
  • 4½ tsk salt
  • 100 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie til stegning
Smørstegte gulerødder:
  • 400 g gulerødder
  • 100 g smør
  • 2 spsk olie
  • 4½ tsk salt
  • 1 g friskkværnet peber
Sennepsauce:
  • 100 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 6½ dl mælk
  • 4½ tsk salt
  • 1 tsk hvid peber
  • 2 spsk grov sennep
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
Fennikesalat:
  • 200 g fennikler
  • 1 dl edamamebønner, uden bælg
  • 1 æble
Dressing:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk ahornsirup
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 4½ tsk salt
  • 1 g friskkværnet peber
Pynt:
  • skovsyre

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Drys torskefileterne med salt og lad det temperere i 15 minutter.

  • 2.
    Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker.

  • 3.
    Varm en pande op med smør og olie.

  • 4.
    Steg gulerødderne ved middelvarme i ca. 15 minutter, til de er gyldne og møre.

  • 5.
    Krydr med salt og peber.

  • 6.
    Til sennepssauce smeltes smør i en lille gryde.

  • 7.
    Pisk mel i og tilsæt mælk lidt ad gangen, til saucen er glat.

  • 8.
    Lad den småkoge i 6-8 minutter og krydr med salt og peber.

  • 9.
    Lige inden servering smages saucen til med grov sennep og citronsaft.

  • 10.
    Snit fennikel fint, og bland det sammen med edamamebønner og æble i tynde skiver.

  • 11.
    Bland herefter alle ingredienser til dressingen sammen.

  • 12.
    Vend fennikelsalaten med dressingen lige inden servering.

  • 13.
    Varm en pande op med smør og olie.

  • 14.
    Steg torskefileterne ved middelvarme med filetsiden nedad i 2-3 minutter.

  • 15.
    Vend dem forsigtigt og lad dem stege i yderligere 1-2 minutter.

  • 16.
    Anret stegt torsk med sennepssauce, fennikelsalat pyntet med skovsyre og smørstegte gulerødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11869 kj / 2837 kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kj / 118 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 22.5 %6.5 g
Kulhydrat: 20.6 %6.0 g
Fedt: 56.9 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;