HjemOpskrifterTorsk med sennepssauce, smørstegte gulerødder og fennikelsalat

Torsk med sennepssauce, smørstegte gulerødder og fennikelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Torsk
  • 600 g torskefileter uden skind
  • 2 tsk salt
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk smagsneutral olie til stegning
    Smørstegte gulerødder:
    • 400 g gulerødder
    • 25 g smør
    • 2 spsk olie
    • 1 tsk salt
    • 0.5 tsk friskkværnet peber
      Sennepsauce:
      • 50 g smør
      • 50 g hvedemel
      • 6.5 dl mælk
      • 1 tsk salt
      • 1 tsk hvid peber
      • 2 spsk grov sennep
      • 1 spsk friskpresset citronsaft
        Fennikesalat:
        • 200 g fennikler
        • 1 dl edamamebønne, uden bælg
        • 1 æble
          Dressing:
          • 2 spsk olivenolie
          • 1 spsk ahornsirup
          • 2 spsk friskpresset citronsaft
          • 0.5 tsk salt
          • 1 tsk 1 knsp. friskkværnet peber
            Pynt:
            • skovsyre

            SÅDAN GØR DU

            • 1.
              Drys torskefileterne med salt og lad det temperere i 15 minutter.

            • 2.
              Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker.

            • 3.
              Varm en pande op med smør og olie.

            • 4.
              Steg gulerødderne ved middelvarme i ca. 15 minutter, til de er gyldne og møre.

            • 5.
              Krydr med salt og peber.

            • 6.
              Til sennepssauce smeltes smør i en lille gryde.

            • 7.
              Pisk mel i og tilsæt mælk lidt ad gangen, til saucen er glat.

            • 8.
              Lad den småkoge i 6-8 minutter og krydr med salt og peber.

            • 9.
              Lige inden servering smages saucen til med grov sennep og citronsaft.

            • 10.
              Snit fennikel fint, og bland det sammen med edamamebønner og æble i tynde skiver.

            • 11.
              Bland herefter alle ingredienser til dressingen sammen.

            • 12.
              Vend fennikelsalaten med dressingen lige inden servering.

            • 13.
              Varm en pande op med smør og olie.

            • 14.
              Steg torskefileterne ved middelvarme med filetsiden nedad i 2-3 minutter.

            • 15.
              Vend dem forsigtigt og lad dem stege i yderligere 1-2 minutter.

            • 16.
              Anret stegt torsk med sennepssauce, fennikelsalat pyntet med skovsyre og smørstegte gulerødder.

            Næringsindhold:
            Energiindhold for hele retten:
            13281 kj / kcal
            Næringsindhold pr. 100g
            552 kj / 0 kcal
            Energifordeling
            ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
            Fiber: 1.1 g
            Protein: 19.5 %6.3 g
            Kulhydrat: 21.2 %6.9 g
            Fedt: 59.3 %8.8 g
            Alkohol: 0 %0.0 g
            ;