Tomatsalat med frisk mozzarella, serranoskinke og krydderurter

0-30 min
4 personer

Ingredienser

750 g angelle tomater

50 g rucolasalat

8 skiver serranoskinke

250 g frisk mozzarellaost

2 dl grofthakkede krydderurter, fx persille, basilikum og kørvel

 

Balsamicodressing:

2 spsk olivenolie

2 spsk mørk balsamico

1 tsk sukker

Salt og kværnet peber

Skær tomaterne i halve, rens rucolasalaten og skær mozzarellaosten i grove stykker. Vend det godt sammen. Anret tomatsalaten på et fad, drys med krydderurter og fordel serranoskinke skåret i mindre stykker på salaten.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld dressingen over salaten. Servér med det samme.

 

Energi pr. person: 1516 kJ / 361 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 3 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Tomatsalat med frisk mozzarella

Skær tomaterne i halve, rens rucolasalaten og skær mozzarellaosten i grove stykker. Vend det godt sammen. Anret tomatsalaten på et fad, drys med krydderurter og fordel serranoskinke skåret i mindre stykker på salaten.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld dressingen over salaten. Servér med det samme.

 

Energi pr. person: 1516 kJ / 361 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 3 g