4 personer
1 løg
1 fed hvidløg
1 courgette
1 rød eller gul peberfrugt
1 spsk. olivenolie
500 g hakket oksekød
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. chilipulver
2 tsk. paprika
Salt og sort peber
1 dåse sorte bønner
2 spsk. koncentreret tomatpuré
150 g revet cheddar
1 pakke tacoskaller
Tilbehør: fintsnittet spidskål, limebåde, creme fraiche, koriander og chili.
Skær løg i tern, og hak hvidløget fint. Skær courgette og peberfrugt i små tern. Varm olien i en pande, der kan tåle at gå i ovnen og brun kødet i den, mens du brækker det i stykker med en spatel. Tilsæt løg, hvidløg, courgette og peberfrugt, og steg videre et par minutter. Kom krydderierne i, og krydr med lidt salt og peber. Tilsæt bønner (inklusive væden) og tomatpuré, og lad det simre i 10 min. Sluk for varmen, og drys ost over. Gratiner retten i ovnen i 10 min. ved 200°C eller under grill. Server med fintsnittet spidskål i lune tacoskaller.
Energi pr. person: 2565KJ/613Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,3 g.
Kulhydrat: 7,3 g.
Fedt: 8,7 g.