HjemOpskrifterTeriyaki-gris med knust agurkesalat og ris

Teriyaki-gris med knust agurkesalat og ris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 3 dl jasminris
  • 4.5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
Kinesisk agurkesalat
  • 1 agurk
  • salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 knivspids sukker
  • 1 spsk hvidvinseddike eller riseddike
  • 1 tsk chiliflage
  • 1 spsk vindruekerneolie
Nakkekoteletter
  • 4 nakkekoteletter
  • 4 spsk teriyakisauce
  • 1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom ris i en sigte, og skyl dem i koldt vand.

  • 2.
    Kom risene i en gryde sammen med 4½ dl vand. Husk salt.

  • 3.
    Lad det nå kogepunktet, og sænk temperaturen til lav.

  • 4.
    Lad risene simre under låg i 12 min. Lad dem herefter trække, til resten er klar.

  • 5.
    Til agurkesalaten lægges agurken på et skærebræt.

  • 6.
    Brug en kagerulle eller en kødhammer, og slå agurken 4-5 steder, så den flækker.

  • 7.
    Skær agurken i mindre stykker, og kom dem i en skål. Drys lidt salt over.

  • 8.
    Hak hvidløget meget fint, og bland det med sojasauce, sesamolie, sukker, eddike, chiliflager og vindruekerneolie.

  • 9.
    Hæld marinaden over agurkerne og vend det rundt.

  • 10.
    Varm 1 spsk. olie i en pande, og brun nakkefileterne på begge sider.

  • 11.
    Hæld teriyakisauce over, og lad det koge ind, mens du vender kødet, og det steger færdigt.

  • 12.
    Drys sesamfrø over, og skær kødet i skiver.

  • 13.
    Server med ris og agurkesalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9126 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
555 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 23.7 %7.7 g
Kulhydrat: 39.8 %13.0 g
Fedt: 36.5 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;