HjemOpskrifterTærte med rødløg, spinat, skinke og timian

Tærte med rødløg, spinat, skinke og timian

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g spinatblade
  • 1 pakke fuldkorns tærtedej
  • 1.5 dl revet mozzarellaost
  • 200 g skinke- eller wokstrimler
  • 6 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk frisk timian
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
  • 3 rødløg

Sådan gør du

  • 1.
    Hak hvidløg fint, og steg dem i olivenolie på en varm pande.

  • 2.
    Tilføj spinat, og lad det sautere.

  • 3.
    Rul tærtedejen ud i en springform imens (ca. 26 x 26 cm).

  • 4.
    Fordel revet mozzarellaost og skinkestrimler ned i tærtedejen sammen med spinat og hvidløg fra panden.

  • 5.
    Bland æg, mælk, frisk timian, friskkværnet sort peber og salt i en skål.

  • 6.
    Hæld blandingen over tærten.

  • 7.
    Skær rødløg i tykke ringe, og læg dem på toppen.

  • 8.
    Bag tærten midt i ovnen i cirka 35-40 minutter ved 200°C, eller til den er bagt igennem.

  • 9.
    Drys ekstra frisk timian over tærten, og servér den gerne med en frisk salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9537 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
601 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 23.3 %8.2 g
Kulhydrat: 24.6 %8.7 g
Fedt: 52.1 %8.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;