Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Tærte med laks, Anicia linser og spinat
Tærte med laks, Anicia linser og spinat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
2 personer
Glutenfri tærtedej
200 g ærtemel
1 dl creme fraiche 38% (eller anden fedtprocent)
100 g smør
salt
Tærtefyld
0.5 dl tørrede anicia linser
300 g ferske laks
5 æg
1 dl creme fraiche 38% (eller anden fedtprocent)
200 g frisk spinat
1 fed hvidløg
salt og peber
Sådan gør du
1.
Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra linserne, og stil dem til side.
Tærtedej
1.
Bland ærtemel og salt i en skål.
2.
Med hænderne smuldres smørret heri.
3.
Tilsæt cremefraiche og rør det hele godt sammen med en ske.
4.
Smør et tærtefad med smagsneutral olie eller evt. smør.
5.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir med en kagerulle, eller brug fingrene til at trykke dejen direkte ud i den smurte tærteform.
6.
Prik små huller i dejen med en gaffel.
7.
Forbag tærtedejen i ovnen i 5 minutter ved 175 grader varmluft.
Tærtefyld
1.
Fjern skindet fra laksen og skær den i mindre stykker.
2.
Hak hvidløg fint og skyl spinaten.
3.
Steg spinat og hvidløg på en varm pande i lidt olie så spinaten falder sammen.
4.
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål.
5.
Fordel de kogte Anicia linser, spinat og laks i den forbagte tærtedej, og hæld æggemassen over.
6.
Bag tærten i 20-25 min ved 175 grader varmluft til den er gylden og fast.
7.
Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk.
Tærter
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9939 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
787 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.3 g
Protein:
17.6 %
8.1 g
Kulhydrat:
1.6 %
0.8 g
Fedt:
80.8 %
17.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;