HjemOpskrifterTærte med laks, Anicia linser og spinat

Tærte med laks, Anicia linser og spinat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
Glutenfri tærtedej
  • 200 g ærtemel
  • 1 dl creme fraiche 38% (eller anden fedtprocent)
  • 100 g smør
  • salt
Tærtefyld
  • 0.5 dl tørrede anicia linser
  • 300 g ferske laks
  • 5 æg
  • 1 dl creme fraiche 38% (eller anden fedtprocent)
  • 200 g frisk spinat
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra linserne, og stil dem til side.

Tærtedej
  • 1.
    Bland ærtemel og salt i en skål.

  • 2.
    Med hænderne smuldres smørret heri.

  • 3.
    Tilsæt cremefraiche og rør det hele godt sammen med en ske.

  • 4.
    Smør et tærtefad med smagsneutral olie eller evt. smør.

  • 5.
    Rul dejen ud på et stykke bagepapir med en kagerulle, eller brug fingrene til at trykke dejen direkte ud i den smurte tærteform.

  • 6.
    Prik små huller i dejen med en gaffel.

  • 7.
    Forbag tærtedejen i ovnen i 5 minutter ved 175 grader varmluft.

Tærtefyld
  • 1.
    Fjern skindet fra laksen og skær den i mindre stykker.

  • 2.
    Hak hvidløg fint og skyl spinaten.

  • 3.
    Steg spinat og hvidløg på en varm pande i lidt olie så spinaten falder sammen.

  • 4.
    Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål.

  • 5.
    Fordel de kogte Anicia linser, spinat og laks i den forbagte tærtedej, og hæld æggemassen over.

  • 6.
    Bag tærten i 20-25 min ved 175 grader varmluft til den er gylden og fast.

  • 7.
    Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9939 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
787 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 17.6 %8.1 g
Kulhydrat: 1.6 %0.8 g
Fedt: 80.8 %17.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;