4 personer
700 g kyllingeoverlår
150 g græsk yoghurt 2%
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. revet ingefær
2 spsk. citronsaft
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. fint salt
25 g smeltet smør
Raita:
150 g græsk yoghurt 2%
¼ agurk
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og sort peber
Kikærtesalat:
1 dåse kikærter
3 tomater
½ rødløg
Saft af ½ lime
1 håndfuld koriander
Salt og sort peber
Tilbehør: Naanbrød og limebåde
Til kyllingen røres yoghurt sammen med hvidløg, ingefær, citronsaft, spidskommen, gurkemeje, kardemomme, cayennepeber og salt. Skær et par dybe ridser i hvert stykke kylling og smør marinaden på. Lad kødet marinere 4-5 timer eller natten over.
Tag kyllingen op af marinaden og dryp overskydende marinade af. Pensl kødet med smeltet smør og grill det ved indirekte varme i 40 min.
Til raita røres yoghurt sammen med agurk i fine tern og spidskommen. Smag til med salt og peber. Skyl kikærterne og bland dem sammen med tomater i både, strimlet rødløg og limesaft. Vend koriander i og krydr med salt og peber. Server med naanbrød og limebåde.
Energi pr. person: 3171KJ/758Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 4,4 g.
Fedt: 14,8 g.
Se trin-for-trin video: