HjemOpskrifterTandoori chicken tikka med kikærtesalat og raita

Tandoori chicken tikka med kikærtesalat og raita

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kyllingeoverlår
  • 300 g greek yoghurt
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk fint salt
  • 25 g smeltet smør
raita:
  • 300 g greek yoghurt
  • ½ agurk
  • 2½ tsk stødt spidskommen
  • salt og sort peber
kikærtesalat:
  • 1 dåse kikærter
  • 3 tomater
  • ½ rødløg
  • saft fra 25 g limefrugter
  • 1 dl friske korianderblade
  • salt og sort peber
tilbehør:
  • naanbrød
  • saft fra 25 g limefrugter

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til kyllingen røres yoghurt sammen med hvidløg, ingefær, citronsaft, spidskommen, gurkemeje, kardemomme, cayennepeber og salt.

  • 2.
    Skær et par dybe ridser i hvert stykke kylling og smør marinaden på.

  • 3.
    Lad kødet marinere 4-5 timer eller natten over.

  • 4.
    Tag kyllingen op af marinaden og dryp overskydende marinade af.

  • 5.
    Pensl kødet med smeltet smør og grill det ved indirekte varme i 40 min.

  • 6.
    Til raita røres yoghurt sammen med agurk i fine tern og spidskommen.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Skyl kikærterne og bland dem sammen med tomater i både, strimlet rødløg og limesaft.

  • 9.
    Vend koriander i og krydr med salt og peber.

  • 10.
    Server med naanbrød og limebåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7880 kj / 1883 kcal
Næringsindhold pr. 100g
406 kj / 97 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 35.8 %8.5 g
Kulhydrat: 19.3 %4.6 g
Fedt: 44.9 %4.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;