HjemOpskrifterTærte med kartofler, rosmarin, bacon og feta

Tærte med kartofler, rosmarin, bacon og feta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 pakke tærtedej
  • 300 g kartofler
  • 250 g bacontern
  • 3 rosmarinkviste
  • 1 løg
  • 5 forårsløg
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Puck® salatost i blok
  • 150 g revet mozzarellaost
    pynt:
    • frisk rosmarin

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Rul tærtedejen ud i en smurt tærteform på 22-24 cm.

    • 2.
      Skræl kartofler og skær dem i skiver, evt. på et mandolinjern.

    • 3.
      Kog en gryde op med vand.

    • 4.
      Lad kartoflerne blanchere, hæld vandet fra i en sigte og lad dem dryppe godt af.

    • 5.
      Varm en pande op til medium varme, og steg bacontern og rosmarin, til baconen er gylden.

    • 6.
      Tag det op på et stykke køkkenrulle.

    • 7.
      Skær løg i tynde både og forårsløg i ringe.

    • 8.
      Kom begge dele på baconpanden, og lad det sautere i 2-3 minutter.

    • 9.
      Pisk æg, mælk, salt og peber.

    • 10.
      Fordel kartoffelskiver, løgblandingen, bacontern og smuldret feta i tærten.

    • 11.
      Slut med kartoffelskiver på toppen med et drys løg og bacon.

    • 12.
      Hæld æggeblandingen over og drys med revet mozzarella.

    • 13.
      Bag tærten i almindelig ovn i ca. 30 minutter ved 200°C.

    • 14.
      Æggemassen skal føles fast.

    • 15.
      Lad gerne tærten stå og sætte sig inden servering.

    • 16.
      Tip: Tærten kan også spises kold dagen efter med et stykke rugbrød til – også god i madpakken.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13867 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    882 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.0 g
    Protein: 17.6 %9.1 g
    Kulhydrat: 20.6 %10.7 g
    Fedt: 61.8 %14.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;