4 personer
1 pk færdig tærtedej
300 g kartofler
250 g bacon i tern
3 stængler rosmarin
1 løg
5 stk forårsløg
4 æg
1 dl mælk
Salt
Kværnet sort peber
150 g feta
150 g revet mozzarella
Pynt: Frisk rosmarin
Rul tærtedejen ud i en smurt tærteform på 22-24 cm. Skræl kartofler og skær dem i skiver, evt. på et mandolinjern. Kog en gryde op med vand. Lad kartoflerne blanchere, hæld vandet fra i en sigte og lad dem dryppe godt af. Varm en pande op til medium varme, og steg bacontern og rosmarin, til baconen er gylden. Tag det op på et stykke køkkenrulle. Skær løg i tynde både og forårsløg i ringe. Kom begge dele på baconpanden, og lad det sautere i 2-3 minutter. Pisk æg, mælk, salt og peber. Fordel kartoffelskiver, løgblandingen, bacontern og smuldret feta i tærten. Slut med kartoffelskiver på toppen med et drys løg og bacon. Hæld æggeblandingen over og drys med revet mozzarella. Bag tærten i almindelig ovn i ca. 30 minutter ved 200°C. Æggemassen skal føles fast. Lad gerne tærten stå og sætte sig inden servering.
Tip: Tærten kan også spises kold dagen efter med et stykke rugbrød til – også god i madpakken.
Energi pr. person: 3373 kJ / 803 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 12,5 g
Kulhydrat: 12,0 g