Tærte med kartofler, rosmarin, bacon og feta

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Tærte med kartofler, rosmarin, bacon og feta
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 pk færdig tærtedej

300 g kartofler

250 g bacon i tern

3 stængler rosmarin

1 løg

5 stk forårsløg

4 æg

1 dl mælk

Salt 

Kværnet sort peber

150 g feta

150 g revet mozzarella

 

Pynt: Frisk rosmarin

Sådan gør du

Rul tærtedejen ud i en smurt tærteform på 22-24 cm. Skræl kartofler og skær dem i skiver, evt. på et mandolinjern. Kog en gryde op med vand. Lad kartoflerne blanchere, hæld vandet fra i en sigte og lad dem dryppe godt af. Varm en pande op til medium varme, og steg bacontern og rosmarin, til baconen er gylden. Tag det op på et stykke køkkenrulle. Skær løg i tynde både og forårsløg i ringe. Kom begge dele på baconpanden, og lad det sautere i 2-3 minutter. Pisk æg, mælk, salt og peber. Fordel kartoffelskiver, løgblandingen, bacontern og smuldret feta i tærten. Slut med kartoffelskiver på toppen med et drys løg og bacon. Hæld æggeblandingen over og drys med revet mozzarella. Bag tærten i almindelig ovn i ca. 30 minutter ved 200°C. Æggemassen skal føles fast. Lad gerne tærten stå og sætte sig inden servering.

Tip: Tærten kan også spises kold dagen efter med et stykke rugbrød til – også god i madpakken.

 

Energi pr. person: 3373 kJ / 803 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 12,5 g
Kulhydrat: 12,0 g