Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Tærte med kartofler, rosmarin, bacon og feta
Tærte med kartofler, rosmarin, bacon og feta
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 pakke tærtedej
300 g kartofler
250 g bacontern
3 rosmarinkviste
1 løg
5 forårsløg
4 æg
1 dl mælk
havsalt
friskkværnet peber
150 g Puck® salatost i blok
150 g revet mozzarellaost
pynt:
frisk rosmarin
SÅDAN GØR DU
1.
Rul tærtedejen ud i en smurt tærteform på 22-24 cm.
2.
Skræl kartofler og skær dem i skiver, evt. på et mandolinjern.
3.
Kog en gryde op med vand.
4.
Lad kartoflerne blanchere, hæld vandet fra i en sigte og lad dem dryppe godt af.
5.
Varm en pande op til medium varme, og steg bacontern og rosmarin, til baconen er gylden.
6.
Tag det op på et stykke køkkenrulle.
7.
Skær løg i tynde både og forårsløg i ringe.
8.
Kom begge dele på baconpanden, og lad det sautere i 2-3 minutter.
9.
Pisk æg, mælk, salt og peber.
10.
Fordel kartoffelskiver, løgblandingen, bacontern og smuldret feta i tærten.
11.
Slut med kartoffelskiver på toppen med et drys løg og bacon.
12.
Hæld æggeblandingen over og drys med revet mozzarella.
13.
Bag tærten i almindelig ovn i ca. 30 minutter ved 200°C.
14.
Æggemassen skal føles fast.
15.
Lad gerne tærten stå og sætte sig inden servering.
16.
Tip: Tærten kan også spises kold dagen efter med et stykke rugbrød til – også god i madpakken.
Tærter
Grøntsager
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13867 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
882 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
17.6 %
9.1 g
Kulhydrat:
20.6 %
10.7 g
Fedt:
61.8 %
14.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;