HjemOpskrifterTacos de carnitas med oksekød

Tacos de carnitas med oksekød

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 500 g oksebove
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 spsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • saft fra 1 appelsin
  • 1 fed hvidløg
  • 2 avocadoer
  • 1 limefrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 12 små tortillas
Tilbehør
  • 1 limefrugt i både
  • 1 flaske sød chilisauce

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær kødet i grove tern, og vend det med begge slags paprika, spidskommen, oregano, appelsinskal og -saft samt knust eller revet hvidløg.

  • 2.
    Kom det hele i en stegeso eller gryde med låg, der kan tåle ovn, og steg det ved 200°C i 2 timer, til kødet er helt mørt.

  • 3.
    Brug to gafler til at trevle kødet i små stykker (carnitas), og vend det sammen med saften.

  • 4.
    Mos avocadoen fint, og bland med saften fra en halv lime.

  • 5.
    Skær resten af limen i både.

  • 6.
    Skær peberfrugt og rødløg i tynde strimler.

  • 7.
    Hak korianderen groft.

  • 8.
    Lun tortillas efter pakkens anvisning, og spis med avocadomos, carnitas, peberfrugt, løg og koriander.

  • 9.
    Servér med limebåde og evt. chilisauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7200 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 25.4 %8.2 g
Kulhydrat: 11.8 %3.8 g
Fedt: 62.8 %9.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;