1 personer
1 sylteglas
400 g frisk ingefær, skrællet
400 g sukker
4 dl vand
1 tsk. atamon
2 stk. stjerne anis
1 stk. kanelstang
5 stk. nelliker
Skræl de friske ingefær og skær dem i passende stykker på 5 cm.
Læg dem i kogende vand og kog dem i 25 min. De 4 dl vand koges op med sukker og krydderier til sukkeret er opløst. Sylteglasset skoldes og lidt atamon kommes i og slynges rundt, hvorefter det kasseres. Vandet fra de kogte ingefær hældes fra og ingefæren kommes i sukkerlagen, hvor det småsimrer i 30 min. til ingefæren er mør. Lad det hele køle af og hæld det på sylteglasset som opbevares på køl med låg på.
Energi pr. glas: 8108 Kj/ 1930 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,6 g.
Kulhydrat: 38,6 g.
Fedt: 0,3 g.