Syltet ingefær med krydderier

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Syltet ingefær med krydderier
Del med en ven

Ingredienser

1 personer

1 sylteglas

 

400 g frisk ingefær, skrællet

400 g sukker

4 dl vand

1 tsk. atamon

2 stk. stjerne anis

1 stk. kanelstang

5 stk. nelliker

Sådan gør du

Skræl de friske ingefær og skær dem i passende stykker på 5 cm. 
Læg dem i kogende vand og kog dem i 25 min. De 4 dl vand koges op med sukker og krydderier til sukkeret er opløst. Sylteglasset skoldes og lidt atamon kommes i og slynges rundt, hvorefter det kasseres. Vandet fra de kogte ingefær hældes fra og ingefæren kommes i sukkerlagen, hvor det småsimrer i 30 min. til ingefæren er mør. Lad det hele køle af og hæld det på sylteglasset som opbevares på køl med låg på.

Energi pr. glas: 8108 Kj/ 1930 kcal. 
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,6 g.
Kulhydrat: 38,6 g. 
Fedt: 0,3 g.