Syltede æblebåde med rosmarin og chili

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Syltede æblebåde
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

500 g røde danske æbler

 

Kogelage:

3 dl æblecidereddike

3 dl sukker

1 tsk salt

3 stk kanelstænger

 

Til sylteglasset:

3 stk rosmarinkviste

2-3 stk grønne små chili

Sådan gør du

Antal: 1 sylteglas à 1 liter. Tid: 20 minutter.

Skold sylteglas og skyl evt. med Atamon. Skyl og skær æbler i både. Lad skrællen blive på. Kom skiftevis æblebåde, rosmarin og grøn chili i sylteglasset. Kom sukker, kanelstænger, salt og æblecidereddike i en gryde, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over æblebådene i glasset. Kom låget på og stil dem et mørkt og køligt sted.

Tip: Kan bruges til ost og karryretter.

 

Energi pr. glas: 5838 kJ / 1390 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0 g
Fedt: 0,25 g
Kulhydrat: 29,0 g

 

Se trin-for-trin video