HjemOpskrifterSyltede æblebåde med rosmarin og chili

Syltede æblebåde med rosmarin og chili

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 500 g røde danske æbler
kogelage:
  • 3 dl æblecidereddike
  • 3 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 kanelstænger
til sylteglasset:
  • 3 rosmarinkviste
  • 3 grønne chilipebere

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skold sylteglas og skyl evt. med Atamon.

  • 2.
    Skyl og skær æbler i både.

  • 3.
    Lad skrællen blive på.

  • 4.
    Kom skiftevis æblebåde, rosmarin og grøn chili i sylteglasset.

  • 5.
    Kom sukker, kanelstænger, salt og æblecidereddike i en gryde, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet.

  • 6.
    Hæld lagen over æblebådene i glasset.

  • 7.
    Kom låget på og stil dem et mørkt og køligt sted.

  • 8.
    Tip: Kan bruges til ost og karryretter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5734 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
516 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 0.8 %0.2 g
Kulhydrat: 98.7 %29.9 g
Fedt: 0.5 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;