HjemOpskrifterSvampesuppe med røde linser og timian

Svampesuppe med røde linser og timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 250 g svampe mix
  • 50 g skalotteløg
  • 3 timianblade
  • 2 dl tørrede røde linser
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
    garniture:
    • 20 g smør
    • 1 spsk olivenolie
    • 250 g svampe mix
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk rosa peberkorn
    • frisk timian til pynt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Klargør svampe, skær roden af og børst eventuelle jordrester af.

    • 2.
      Skyl dem hurtigt i koldt vand og dup dem tørre.

    • 3.
      Snit halvdelen af svampene til suppen, mens den anden halvdel gemmes til garnituren.

    • 4.
      Varm en gryde op med smør, lad det bruse op og kom finthakkede skalotteløg i.

    • 5.
      Lad dem sautere i 2 minutter, uden at det bruner.

    • 6.
      Tilsæt timiankviste og de snittede svampe, og lad det sautere i 5 minutter.

    • 7.
      Kom de røde linser i en sigte og skyl dem i koldt vand.

    • 8.
      Kom dem herefter i gryden sammen med bouillon.

    • 9.
      Lad det koge i 10 minutter, til linserne er næsten møre.

    • 10.
      Kom fløde ved og lad det koge med i 5 minutter.

    • 11.
      Tag timiankviste op og smag til med salt og peber.

    • 12.
      Varm en pande op med smør og olivenolie.

    • 13.
      Pluk den anden halvdel af svampene fra hinanden, og rist dem til garniture ved hård varme i 2-4 minutter, eller til de er gyldne.

    • 14.
      Krydr med salt og knust rosa peber.

    • 15.
      Anret svampesuppen i skåle og pynt med de ristede svampe og timian på toppen.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    5270 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    265 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.2 g
    Protein: 20.4 %3.2 g
    Kulhydrat: 35.9 %5.6 g
    Fedt: 43.7 %3.1 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;