HjemOpskrifterSvampesuppe med røde linser og timian

Svampesuppe med røde linser og timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 45 g smør
  • 500 g svampe mix
  • 50 g skalotteløg
  • 3 friske timiankviste
  • 2 dl tørrede røde linser
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
garniture:
  • 45 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g svampe mix
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk rosa peberkorn
  • frisk timian til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør svampe, skær roden af og børst eventuelle jordrester af.

  • 2.
    Skyl dem hurtigt i koldt vand og dup dem tørre.

  • 3.
    Snit halvdelen af svampene til suppen, mens den anden halvdel gemmes til garnituren.

  • 4.
    Varm en gryde op med smør, lad det bruse op og kom finthakkede skalotteløg i.

  • 5.
    Lad dem sautere i 2 minutter, uden at det bruner.

  • 6.
    Tilsæt timiankviste og de snittede svampe, og lad det sautere i 5 minutter.

  • 7.
    Kom de røde linser i en sigte og skyl dem i koldt vand.

  • 8.
    Kom dem herefter i gryden sammen med bouillon.

  • 9.
    Lad det koge i 10 minutter, til linserne er næsten møre.

  • 10.
    Kom fløde ved og lad det koge med i 5 minutter.

  • 11.
    Tag timiankviste op og smag til med salt og peber.

  • 12.
    Varm en pande op med smør og olivenolie.

  • 13.
    Pluk den anden halvdel af svampene fra hinanden, og rist dem til garniture ved hård varme i 2-4 minutter, eller til de er gyldne.

  • 14.
    Krydr med salt og knust rosa peber.

  • 15.
    Anret svampesuppen i skåle og pynt med de ristede svampe og timian på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5356 kj / 1280 kcal
Næringsindhold pr. 100g
269 kj / 64 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 21.4 %3.4 g
Kulhydrat: 35.3 %5.6 g
Fedt: 43.3 %3.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;