Svampesuppe med røde linser og timian

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Svampesuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g svampemix (hvide champignon, brune champignon, østershatte)
25 g smør
50 g skalotteløg
3 timiankviste
2 dl røde linser
1 liter grønsagsbouillon
2 dl fløde
Salt
Kværnet peber

Garniture:

20 g smør
1 spsk olivenolie
250 g svampemix
½ tsk salt
1 tsk knust rosa peber

Pynt: Timian

Sådan gør du

Klargør svampe, skær roden af og børst eventuelle jordrester af. Skyl dem hurtigt i koldt vand og dup dem tørre. Snit halvdelen af svampene til suppen, mens den anden halvdel gemmes til garnituren. Varm en gryde op med smør, lad det bruse op og kom finthakkede skalotteløg i. Lad dem sautere i 2 minutter, uden at det bruner. Tilsæt timiankviste og de snittede svampe, og lad det sautere i 5 minutter. Kom de røde linser i en sigte og skyl dem i koldt vand. Kom dem herefter i gryden sammen med bouillon. Lad det koge i 10 minutter, til linserne er næsten møre. Kom fløde ved og lad det koge med i 5 minutter. Tag timiankviste op og smag til med salt og peber.

Varm en pande op med smør og olivenolie. Pluk den anden halvdel af svampene fra hinanden, og rist dem til garniture ved hård varme i 2-4 minutter, eller til de er gyldne. Krydr med salt og knust rosa peber. Anret svampesuppen i skåle og pynt med de ristede svampe og timian på toppen.

 

Energi pr. person:  1844 kJ / 439 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 6,5 g

Kulhydrat: 6,0 g