Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Svampesuppe med røde linser og timian
Svampesuppe med røde linser og timian
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
25 g smør
250 g svampe mix
50 g skalotteløg
3 timianblade
2 dl tørrede røde linser
1 liter grøntsagsbouillon
2 dl fløde
salt og friskkværnet peber
garniture:
20 g smør
1 spsk olivenolie
250 g svampe mix
0.5 tsk salt
1 tsk rosa peberkorn
frisk timian til pynt
Sådan gør du
1.
Klargør svampe, skær roden af og børst eventuelle jordrester af.
2.
Skyl dem hurtigt i koldt vand og dup dem tørre.
3.
Snit halvdelen af svampene til suppen, mens den anden halvdel gemmes til garnituren.
4.
Varm en gryde op med smør, lad det bruse op og kom finthakkede skalotteløg i.
5.
Lad dem sautere i 2 minutter, uden at det bruner.
6.
Tilsæt timiankviste og de snittede svampe, og lad det sautere i 5 minutter.
7.
Kom de røde linser i en sigte og skyl dem i koldt vand.
8.
Kom dem herefter i gryden sammen med bouillon.
9.
Lad det koge i 10 minutter, til linserne er næsten møre.
10.
Kom fløde ved og lad det koge med i 5 minutter.
11.
Tag timiankviste op og smag til med salt og peber.
12.
Varm en pande op med smør og olivenolie.
13.
Pluk den anden halvdel af svampene fra hinanden, og rist dem til garniture ved hård varme i 2-4 minutter, eller til de er gyldne.
14.
Krydr med salt og knust rosa peber.
15.
Anret svampesuppen i skåle og pynt med de ristede svampe og timian på toppen.
Klima Kærlig opskrift
Suppe
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5122 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
257 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
21 %
3.2 g
Kulhydrat:
37 %
5.6 g
Fedt:
42 %
2.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;