HjemOpskrifterSvampekurv med mascarponesauce

Svampekurv med mascarponesauce

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kurve:
  • 1 pakke filodej
  • 1 spsk smeltet smør
    fyld:
    • 1 spsk smør
    • 1 skalotteløg
    • 1 fed hvidløg
    • 250 g blandede svampe (fx kantareller, brune- og hvide champignoner)
    • salt og sort peber
    • 1 flaske tør hvidvin
    • 10 g mascarpone (ca. 2 spsk)
    • 1 evt. en dråbe eddike
    • 2 2 håndfulde bredbladet persille

    Sådan gør du

    • 1.
      Tænd ovnen på 200° C almindelig ovn.

    • 2.
      Svampekurv Læg fire tekopper på en bageplade.

    • 3.
      Fold filodejspladerne ud, og dæk dem med et vådt håndklæde (dejen må ikke blive tør).

    • 4.
      Lad 1 spsk. smør smelte og pensl indersiden af kopperne og pladerne med den.

    • 5.
      Skær dem i firkanter så store, at de kommer lidt udover koppen, når du lægger dem ind under koppen.

    • 6.
      Læg fire stykker i hver kop så at de former en stjerne, tryk lidt på siderne så den får koppens form.

    • 7.
      Bag filokurvene 3 minutter på anden rille fra bunden og 6 minutter på sidste rille i ovnen (hold øje med, at de ikke bliver for mørke).

    • 8.
      Lad kurvene køle i kopperne når de er bagte.

    • 9.
      Fyld 1 spsk. smør varmes op på en pande.

    • 10.
      Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint og steges i smørret.

    • 11.
      Svampene svitses med løg og hvidløg til de bliver lidt kogte men har stadig bid - krydr med salt og peber.

    • 12.
      Hæld hvidvin ved.

    • 13.
      Si hvidvinen fra svampene.

    • 14.
      Dæk svampene med sølvpapir, for at holde dem varme og hæld hvidvinssaucen tilbage i panden.

    • 15.
      Lad saucen koge lidt ind.

    • 16.
      Mascarpone tilføjes saucen og røres godt rund med piskeris.

    • 17.
      Smag saucen til med salt, peber og evt. en dråbe eddike.

    • 18.
      Slut af med at tilføje en håndfuld hakket bredbladet persille Kom en lille klat mascarpone i midten af hver tallerken (dette gør at kurven ikke rutsjer ved servering).

    • 19.
      Sæt en filodejkurv på hver tallerken.

    • 20.
      Kom lidt sauce i hver kurv, fordel svampene i alle fire.

    • 21.
      Med resten af saucen dekoreres rundt om kurvene, strøg hakket bredbladet persille på tallerkene.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    8967 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    591 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.1 g
    Protein: 8.3 %2.9 g
    Kulhydrat: 52.7 %18.3 g
    Fedt: 15.2 %2.4 g
    Alkohol: 23.8 %4.7 g
    ;