250 g blandede svampe (fx kantareller, brune- og hvide champignoner)
salt og sort peber
1 flaske tør hvidvin
10 g mascarpone (ca. 2 spsk)
1 evt. en dråbe eddike
2 2 håndfulde bredbladet persille
Sådan gør du
1.
Tænd ovnen på 200° C almindelig ovn.
2.
Svampekurv
Læg fire tekopper på en bageplade.
3.
Fold filodejspladerne ud, og dæk dem med et vådt håndklæde (dejen må ikke blive tør).
4.
Lad 1 spsk. smør smelte og pensl indersiden af kopperne og pladerne med den.
5.
Skær dem i firkanter så store, at de kommer lidt udover koppen, når du lægger dem ind under koppen.
6.
Læg fire stykker i hver kop så at de former en stjerne, tryk lidt på siderne så den får koppens form.
7.
Bag filokurvene 3 minutter på anden rille fra bunden og 6 minutter på sidste rille i ovnen (hold øje med, at de ikke bliver for mørke).
8.
Lad kurvene køle i kopperne når de er bagte.
9.
Fyld
1 spsk. smør varmes op på en pande.
10.
Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint og steges i smørret.
11.
Svampene svitses med løg og hvidløg til de bliver lidt kogte men har stadig bid - krydr med salt og peber.
12.
Hæld hvidvin ved.
13.
Si hvidvinen fra svampene.
14.
Dæk svampene med sølvpapir, for at holde dem varme og hæld hvidvinssaucen tilbage i panden.
15.
Lad saucen koge lidt ind.
16.
Mascarpone tilføjes saucen og røres godt rund med piskeris.
17.
Smag saucen til med salt, peber og evt. en dråbe eddike.
18.
Slut af med at tilføje en håndfuld hakket bredbladet persille Kom en lille klat mascarpone i midten af hver tallerken (dette gør at kurven ikke rutsjer ved servering).
19.
Sæt en filodejkurv på hver tallerken.
20.
Kom lidt sauce i hver kurv, fordel svampene i alle fire.
21.
Med resten af saucen dekoreres rundt om kurvene, strøg hakket bredbladet persille på tallerkene.