Sundae isbar med karamelpopcorn og chokoladesauce

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Sundae isbar med karamelpopcorn og chokoladesauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ l vaniljeis

 

Karamel popcorn:

50 g majskerner

1 spsk solsikkeolie

100 g sukker

25 g smør
Salt

 

Chokoladesauce:

200 g mørk chokolade (60-70%)

2 dl sødmælk

1 dl piskefløde
2 spsk glucosesirup (eller alm. lys sirup)

 

I øvrigt:

frisk frugt og bær, flødeskum

Sådan gør du

Kom majskerner og olie i en gryde og kom låg på. Pop til popcorn og sæt til side i en skål. Til karamel smeltes sukkeret i en stor gryde. Når det begynder at karamellisere, tilsættes smør og der røres rundt. Sænk temperaturen, så det ikke bliver brændt. Kom halvdelen af popcornene i og vend det rundt. Tilsæt så resten af popcornene og sørg for at der kommer karamel på alle. Drys med salt, bred dem ud på en bageplade med bagepapir og lad dem køle af. Bræk dem i stykker, når de skal serveres.

Til chokoladesauce hak chokoladen fint. Varm mælk og fløde op til kogepunktet. Sluk varmen og tilsæt chokolade og sirup. Rør det sammen til en glat sauce. Sæt is frem sammen med karamelpopcorn, chokoladesauce, flødeskum og frugt og bær og lad folk lave deres egne sundaes.

 

Energi pr. person: 3434KJ/820Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 3,6 g.

Kulhydrat: 34,8 g.

Fedt: 16,4 g.