HjemOpskrifterSundae isbar med karamelpopcorn og chokoladesauce

Sundae isbar med karamelpopcorn og chokoladesauce

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 0.5 liter vaniljeflødeis
Karamelpopcorn
  • 50 g majskerner
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 100 g sukker
  • 25 g smør
  • groft salt
Chokoladesauce
  • 200 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk glukosesirup (eller alm. lys sirup)
Frisk frugt og bær og flødeskum

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Kom majskerner og olie i en gryde og kom låg på. Pop til popcorn og sæt til side i en skål.

    • 2.
      Til karamel smeltes sukkeret i en stor gryde.

    • 3.
      Når det begynder at karamellisere, tilsættes smør og der røres rundt.

    • 4.
      Sænk temperaturen, så det ikke bliver brændt.

    • 5.
      Kom halvdelen af popcornene i og vend det rundt.

    • 6.
      Tilsæt så resten af popcornene og sørg for at der kommer karamel på alle.

    • 7.
      Drys med salt, bred dem ud på en bageplade med bagepapir og lad dem køle af.

    • 8.
      Bræk dem i stykker, når de skal serveres.

    • 9.
      Til chokoladesauce hak chokoladen fint.

    • 10.
      Varm mælk og fløde op til kogepunktet.

    • 11.
      Sluk varmen og tilsæt chokolade og sirup.

    • 12.
      Rør det sammen til en glat sauce.

    • 13.
      Sæt is frem sammen med karamelpopcorn, chokoladesauce, flødeskum og frugt og bær og lad folk lave deres egne sundaes.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    12222 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1248 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.3 g
    Protein: 4.1 %3.0 g
    Kulhydrat: 47.1 %34.6 g
    Fedt: 48.8 %16.5 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;