Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stjerneskud med sprødbagt sejfilet, rejer og dampede rødspættefileter
Stjerneskud med sprødbagt sejfilet, rejer og dampede rødspættefileter
Måltidstype:
Frokost
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Rødspættefilet
4 rødspættefileter
4 sprødbagte ovnklare sejfileter
salt
friskkværnet peber
4 skiver surdejsbrød
olie til pensling
50 g salat
2 dl rejer
1 citron
0.5 dl frisk kørvel
0.5 dl frisk dild
Urtemayonnaise:
2 dl mayonnaise
1 tsk citronskal (usprøjtet)
1 fed hvidløg
2 spsk hakket purløg
0.5 salt
0.5 friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Læg de sprødbagte sejfileter på en bradepande, og bag dem i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 200 grader.
2.
Fortsæt med urtemayonnaisen: Bland mayonnaise, citronskal, et revet fed hvidløg, finthakket purløg og finthakket dild i en skål.
3.
Rør det godt sammen, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
4.
Bring en gryde med vand i kog.
5.
Drys rødspættefileterne med salt og friskkværnet sort peber.
6.
Rul fileterne sammen, og hold dem evt. sammen med en tandstik.
7.
Kom rødspætterullerne ned i vandet, og lad dem dampe i ca. 3-4 minutter.
8.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
9.
Pensl brødskiverne med olie.
10.
Steg surdejsbrødet på en varm pande, til de er gyldne.
11.
Kom et tyndt lag med urtemayonnaise på brødskiverne, og top med lidt salat.
12.
Anret de sprødbagte sejfileter og dampede rødspættefileter på salaten.
13.
Pynt af med ekstra urtemayonnaise og rejer.
14.
Servér med citronbåde, dild, friskkværnet sort peber og flagesalt.
15.
Tip: Lav en juleversion ved at tilsætte fennikelfrø, appelsinskal og dild i din mayonnaise.
Fisk og skaldyr
Jul
Frokost
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11949 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
763 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
31.2 %
14.0 g
Kulhydrat:
20.5 %
9.2 g
Fedt:
48.3 %
10.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;