HjemOpskrifterStjerneskud med sprødbagt sejfilet, rejer og dampede rødspættefileter

Stjerneskud med sprødbagt sejfilet, rejer og dampede rødspættefileter

Måltidstype:
Frokost
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Rødspættefilet
  • 4 rødspættefileter
  • 4 sprødbagte ovnklare sejfileter
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver surdejsbrød
  • olie til pensling
  • 50 g salat
  • 2 dl rejer
  • 1 citron
  • 0.5 dl frisk kørvel
  • 0.5 dl frisk dild
Urtemayonnaise:
  • 2 dl mayonnaise
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket purløg
  • 0.5 salt
  • 0.5 friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Læg de sprødbagte sejfileter på en bradepande, og bag dem i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 200 grader.

  • 2.
    Fortsæt med urtemayonnaisen: Bland mayonnaise, citronskal, et revet fed hvidløg, finthakket purløg og finthakket dild i en skål.

  • 3.
    Rør det godt sammen, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 4.
    Bring en gryde med vand i kog.

  • 5.
    Drys rødspættefileterne med salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Rul fileterne sammen, og hold dem evt. sammen med en tandstik.

  • 7.
    Kom rødspætterullerne ned i vandet, og lad dem dampe i ca. 3-4 minutter.

  • 8.
    Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

  • 9.
    Pensl brødskiverne med olie.

  • 10.
    Steg surdejsbrødet på en varm pande, til de er gyldne.

  • 11.
    Kom et tyndt lag med urtemayonnaise på brødskiverne, og top med lidt salat.

  • 12.
    Anret de sprødbagte sejfileter og dampede rødspættefileter på salaten.

  • 13.
    Pynt af med ekstra urtemayonnaise og rejer.

  • 14.
    Servér med citronbåde, dild, friskkværnet sort peber og flagesalt.

  • 15.
    Tip: Lav en juleversion ved at tilsætte fennikelfrø, appelsinskal og dild i din mayonnaise.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11949 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
763 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 31.2 %14.0 g
Kulhydrat: 20.5 %9.2 g
Fedt: 48.3 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;