HjemOpskrifterStjernebrød med nøddecreme/Nutella

Stjernebrød med nøddecreme/Nutella

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 dl mælk
  • 60 g smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 250 g hasselnøddecreme
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • 1.
    Smelt smørret i en gryde, hæld mælken ved og tag det af varmen.

  • 2.
    Blandingen må ikke blive for varm.

  • 3.
    Smuldr gæren ud i blandingen, og rør rundt til gæren er opløst.

  • 4.
    Tilsæt æg, sukker, vaniljepulver og salt.

  • 5.
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.

  • 6.
    Ælt dejen glat og smidig.

  • 7.
    Drys lidt mel i bunden af en skål og kom dejen i skålen.

  • 8.
    Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

  • 9.
    Drys lidt mel på bordet og del dejen i 4 lige store stykker.

  • 10.
    Form hvert stykke dej til runde boller.

  • 11.
    Hver bolle rulles ud til en rund form à ca. 25-27 cm i diameter.

  • 12.
    Læg første runde stykke dej på en bageplade med bagepapir.

  • 13.
    Smør første stykke dej med 1/3 af nøddecremen, næsten ud til kanten af dejen.

  • 14.
    Læg et stykke dej ovenpå, og smør med nøddecreme.

  • 15.
    Gør det samme med tredje stykke dej og kom fjerde stykke dej på toppen uden nøddecreme.

  • 16.
    Placér et glas eller en udstikker på ca. 5-7 cm i diameter i midten af dejen.

  • 17.
    Del dejen i 4 lige store stykker fra glasset og ud til kanten, 2 vandrette og 2 lodrette.

  • 18.
    Hvert felt deles yderligere i 4, så det ender med 16 snit/strimler.

  • 19.
    Løft 2 snitter op ad gangen og drej hvert stykke 2 gange rundt i modsatte retning.

  • 20.
    Enderne på de 2 stykker presses godt sammen i spidsen.

  • 21.
    Forsæt hele vejen rundt, så stjernen får 8 spidser.

  • 22.
    Lad stjernebrødet hvile tildækket under et klæde i 30 minutter.

  • 23.
    Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, og bag det i almindelig ovn ved 200°C i ca. 15-17 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.

  • 24.
    Lad brødet køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16103 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1365 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 8.4 %6.8 g
Kulhydrat: 58.7 %47.1 g
Fedt: 32.9 %12.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;