Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stjernebrød med nøddecreme/Nutella
Stjernebrød med nøddecreme/Nutella
Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
2 dl mælk
60 g smør
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
0.5 tsk vaniljesukker
0.5 tsk salt
500 g hvedemel
250 g hasselnøddecreme
1 æg til pensling
Sådan gør du
1.
Smelt smørret i en gryde, hæld mælken ved og tag det af varmen.
2.
Blandingen må ikke blive for varm.
3.
Smuldr gæren ud i blandingen, og rør rundt til gæren er opløst.
4.
Tilsæt æg, sukker, vaniljepulver og salt.
5.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
6.
Ælt dejen glat og smidig.
7.
Drys lidt mel i bunden af en skål og kom dejen i skålen.
8.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
9.
Drys lidt mel på bordet og del dejen i 4 lige store stykker.
10.
Form hvert stykke dej til runde boller.
11.
Hver bolle rulles ud til en rund form à ca. 25-27 cm i diameter.
12.
Læg første runde stykke dej på en bageplade med bagepapir.
13.
Smør første stykke dej med 1/3 af nøddecremen, næsten ud til kanten af dejen.
14.
Læg et stykke dej ovenpå, og smør med nøddecreme.
15.
Gør det samme med tredje stykke dej og kom fjerde stykke dej på toppen uden nøddecreme.
16.
Placér et glas eller en udstikker på ca. 5-7 cm i diameter i midten af dejen.
17.
Del dejen i 4 lige store stykker fra glasset og ud til kanten, 2 vandrette og 2 lodrette.
18.
Hvert felt deles yderligere i 4, så det ender med 16 snit/strimler.
19.
Løft 2 snitter op ad gangen og drej hvert stykke 2 gange rundt i modsatte retning.
20.
Enderne på de 2 stykker presses godt sammen i spidsen.
21.
Forsæt hele vejen rundt, så stjernen får 8 spidser.
22.
Lad stjernebrødet hvile tildækket under et klæde i 30 minutter.
23.
Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, og bag det i almindelig ovn ved 200°C i ca. 15-17 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.
24.
Lad brødet køle af på en rist.
Brød og kager
Brød og boller
Søde sager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16103 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1365 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.6 g
Protein:
8.4 %
6.8 g
Kulhydrat:
58.7 %
47.1 g
Fedt:
32.9 %
12.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;